• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozew skierowany do SL i UTA
No już to raz dowiedli.

Zresztą, na chuj się tu kłócę, skoro sam publicznie się przyznałeś że sfałszowałeś mój podpis XD. Marnuję czas, jak zwykle. No cóż...
No ten proces w którym dowiedli bym mocno kwestionował...

I dalej nie przyznałem się do fałszerstwa, a skopiowania. I mówiłem, dla mnie osobiście to różnica.
August van Hagsen de la Sparasan
August de la Sparasan, 3 marca 2020
"Pan von Ribertrop nie złożył podpisu pod traktatem, co nie jest żadną tajemnicą."

Jeśli go nie złożyłem, a mój podpis tam był, podpis jest sfałszowany. Innej opcji po prostu nie ma.

I tak, kopiujwklej też jest formą fałszerstwa. W realu nazywa się to kalką.
No mógł być skopiowany - wtedy też podpis zbędny. A ja jak mówiłem, uważam jak uważam - moje prywatne zdanie, prawdopodobnie nie do nawrócenia na "bowrealuteżtakjest".

A w ogóle padło słowo "kłótnia"? Dla towarzysza jest kłótnia? Dla mnie wygląda to na dyskusję, może o nieco szybkim tempie, ale normalną dyskusję, wymianę argumentów.
(17 Paż 2022, 20:16:48)Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a): Hej, a co to, czyżby ktoś twierdził że nie będzie już osądzać Augusta za błędy przeszłości?
[Obrazek: unknown.png?width=1440&height=355]

Ja wielokrotnie próbowałem zakończyć konflikt z Augustem, jak widać. Ale on widocznie nie chce i ciągle w to gnie, oskarżając mnie o dyktaturę w ZP czy SRW

Był kompromis - nikt nie przywoływał do myśli wydarzeń sprzed lat ale August ciągle to robi i to mnie drażni, wobec tego ja mu przypomnę to, co on zrobił. Nie mówiąc, że nigdy nie byłem żadnym dyktatorem. August wielokrotnie stwierdzał, że byłem dyktatorem w ZPViW po tym jak opuściło ono Federację Nordacką albo że manipulowałem Joahimem XD. Albo to, że gdy on dobrowolnie działał w Voxlandzie i nie w SRW to gdy ja przejąłem władzę, to byłem jakimś zbrodniczym novakistą-dyktatorem i wszyscy chcą zapomnieć moich rządów, Nie, ja podtrzymywałem egzystencję SRW, nigdy na dłuższy okres oficjalnie z SRW nie odszedłem, max na tydzień bo miałem nerwice ale wróciłem.

August zamiast przyznać się do błędu, że sfałszował traktat i bez żadnej debaty publicznej włączył ZP do ZKRM, po czym gdy wszystko wyszło na jaw - zwyczajnie się zemścił tworząc narrację o przesiedleniach i zrabowanym kraju, czego przynajmniej ja bardzo nie chciałem gdyż zależało mi by ZPViW była prowincją FN (w tamtym czasie uważało się że bycie prowincją ZPViW było pewnego rodzaju podwyższeniem pozycji ZP, gdyż FN uznawały inne państwa - a niepodległego ZP nikt - przynajmniej ja tak myślałem), a Joahim miał bardzo mieszane uczucia do tej aneksji z czego wiem a ostatecznie i tak to de facto skrytykował choć później też mnie zaczepiał o chuj wie co, choć sam te rzeczy akceptował.

Wracając, zamiast przyznać się do tych wszystkich błędów - on udaje, że wszystko było uzasadnione, udaje nawet że postąpił dobrze, a to ja jestem tym złym. Gdyby przyznał się do błędu, a nie uciekł do ZKRM jak rycerz na białym koniu, to nawet nie musielibyśmy go wyganiać w Konstytucji. Żylibyśmy pewnie do dziś w zgodzie, nie byłoby się o co kłócić, nie byłoby pamięci o tamtych wydarzeniach, a w obecnym stanie rzeczy to ja czuję się poszkodowanym. W co ty grasz?
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ja też chciałem zakończyć konflikt. Nadal chcę. Może proces go zakończy. O żadnym kompromisie nie wiedziałem. Dziękuję za użycie słowa "egzystencja" zamiast choćby "życie" czy "funkcjonowanie". Bardziej oddaje ten okres wegetacji. Do błędu się nie przyznam, bo jak już mówiłem, uważam się za niewinnego zarzucanych mi czynów (ale nie za świętego, jak towarzysz twierdzi). Musieli wygnać? Nie było żadnego przymusu. Pomijając fakt, że to było pogwałcenie poprzedniej konstytucji. W co gram? W mikronacje, to oczywiste. Chociaż pewnie teraz będzie obraza, bo "to przecież nie gra".
(17 Paż 2022, 22:23:11)August vHS napisał(a): uważam się za niewinnego zarzucanych mi czynów
[Obrazek: 99991261745774870_t.png]
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ciekawe porównanie... Skąd ja wiedziałem że będzie? Nazista - kalklista hurrr durrrrr?
Nie chodzi o nazizm nie będę porównywał zagłady miliony ludzi do twoich powinień. Nie mniej tak sobie wyobraziłem ciebie, twój ton głosu i ogólny obraz, gdy pisałeś te słowa
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
A, że stanowczość i pełne przekonanie? No tak, zdarza o się.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości