• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiedy to się skończy?
Niemiecki parlament odrzucił propozycję przekazania czołgów Siłom Zbrojnym Ukrainy.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Były prezydent Mongolii Cachiagijn Elbegdordż oskarżył Rosję, że traktuje ona swe mniejszości etniczne - Buriatów, Tuwińczyków i Kałmuków - jako "mięso armatnie".
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(23 Wrz 2022, 20:50:40)AleksanderNovak napisał(a): Niemiecki parlament odrzucił propozycję przekazania czołgów Siłom Zbrojnym Ukrainy.

Uwaga, będę strzelał jakie jest uzasadnienie: "jako odpowiedzialni za II Wojnę Światową sprzeciwiamy się angażowaniu w konflikty zbrojne w celu zapobieżenia ich rozszerzaniu się...".

Eniłej, bo chyba to umknęło, wczoraj na Terytoriach Okupowanych Wyzwolonych Rosja zorganizowała sfałszowane referendum w którym zbrodniczo przymuszają ludzi do głosowania 3xTAK w sprawie włączenia Terytoriów Okupowanych do Rosji w pełni demokratyczny, zgodny z standardami cywilizowanego świata plebiscyt w sprawie pokojowego przyłączenia Terytoriów Wyzwolonych do Rosji. Wprawdzie wyników jeszcze nie ma (chyba), ale myślę, że każdy z nas już wie, że Rosja wygrała z wynikiem 150% za kontra 0% za Ukrainą przy 200% frekwencji.
przypomnijmy, że Ukraina straciła 50 tysięcy żołnierzy, połowę swojej armii, a Rosja tylko 5 tysięcy, przynajmniej tak powiedział Szojgu ale ja wierzę w matuszkę rasiję
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(24 Wrz 2022, 12:23:08)AleksanderNovak napisał(a): ale ja wierzę w matuszkę rasiję

Każdy wierzy! A zwłasza oni!
W ogóle, mam pewną historię, bowiem 2 lata temu poznałem bardzo cudowną osobę z Rosji, z Perwouralska, jest to miasto za Uralem, a najbliższym krajem graniczącym z Perwouralska jest Kazachstan. Oczywiście poznałem tę osobę przez internet na Twiterze i pisaliśmy 2 lata do siebie. Simaczka bo tak miała na imię nauczyła się sama z siebie Polskiego w biegłym(!) poziomie korzystając jedynie z internetu... Jej marzeniem było zamieszkać w Polsce albo Czechach albo Meksyku... ogólnie chciała zwiedzić świat, nawet uczyła się niemieckiego i hiszpańskiego... Była bardzo miła, empatyczna, troskliwa i wrażliwa...

1 stycznia 2022 straciła na 100% dostęp do Twittera, ponieważ najprawdopodobniej służby jej zablokowały dostęp do mediów, konto dalej jest ale od dokładnie 1 stycznia ma zero aktywności, tak samo miałem jej discorda i już nigdy tam nie była aktywna.

W ubiegłym tygodniu ogłoszono mobilizację 300k (w praktyce jest duże prawdopodobieństwo że będzie to 1 milion, ponieważ w akcie o mobilizacji jest utajniony artykuł), i wyciekły 305 tysięcy imiona i nazwiska, miejsce zamieszkania wraz z ulicą i dokładnym domem/mieszkaniem, numery telefonów i miejscem powołania ludzi...

Mam ten dokument i są tam dziesiątki osób powołanych do mobilizacji właśnie z Perwouralska, to miasto ma tylko 120 tysięcy mieszkańców...

Człowiek egoistycznie martwi się o bliskich, natomiast nie zdaje sobie sprawy z setek tysięcy innych... No tak samo jest z Simaczką... na prawdę bardzo dużo z nią rozmawiałem... chciała uciec z Rosji.... a teraz dzieje się tam coś takiego

Kurwa nie ten wątek
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ślepy, albo głupi.

Weź to po prostu skasuj czy coś XD
(24 Wrz 2022, 12:35:37)Joahim von Ribertrop napisał(a): Ślepy, albo głupi.

Weź to po prostu skasuj czy coś XD
No chuj ktoś przeniesie tego posta do wątku tamtego a ja martwię się o Simaczkę Simaczka trzymaj się w Rosji <3

Zastanawiam się nad kategoriami ludzi w Rosji, oczywiście nie da się policzyć ile jest ludzi takich a ile takich ale zauważyłem...

1. Ludzi którzy wierzą w Putina i są za nim zawsze, wierzą w niego i tak dalej uważają że spacjalna operacija ukraińska jest słuszna
2. Ludzi którzy krytykują Putina za to że przegrywa wojnę na Ukrainie, ale też byli za tym by ta wojna była...
3. Ludzi którzy mają na wszystko wyjebane i chcą pić piwo i palić papierosy, a wychodzą na ulicę dopiero jak nie ma już za co kupić te fajki i papierosy albo jak syn dostał wiadomość że jest powoływany do wojska i ucieczka... Tacy ludzie mają tak zdegenerowane umysły przez cały ten system... dla nich rządzić ma ten, kto rządzi czyli Putin, bo niby kto by mógł inny rządzić? Nie znają nikogo innego
4. Ludzie normalni którzy wolą się nie wychylać tzn. nie narażać wolności i tak już małej lub swego życia w Rosji poprzez walkę z Putinem, ale w głębi siebie doskonale wiedzą w jakim chujowym systemie żyją i beznadziejnym, i są antyputinowscy i pro-europejscy możnaby powiedzieć
5. Ludzie tacy sami jak w 4. tylko którzy chcą walczyć/walczą z Putinem na różny sposób...

i wkurwia mnie Orban, go ostatnio już kompletnie popierdoliło, przecież mu się kurwa nawet nie opłaca wspieranie Putina, co on na tym chce ugrać? Debil jebany

Gdzie są sankcje na Węgry? Muszą ponieść konsekwencje za to co mówią i robią

+jest bardzo, bardzo prawdopodobne że ostatnie wybory na Węgrzech były po prostu sfałszowane, ponieważ w Rumunii znaleziono na śmietnisku karty do głosowania z glosami oddanymi na opozycję.

Orban to dyktator, powiedziałbym że bardziej radykalna wersja kaczyńskiego i popierdolona bo o ile w Polsce zachowuje się pozory demokracji, to na Węgrzech gołym okiem widać co się dzieje
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(23 Wrz 2022, 20:50:40)AleksanderNovak napisał(a): Niemiecki parlament odrzucił propozycję przekazania czołgów Siłom Zbrojnym Ukrainy.
XD. Po tym wszystkim co się dotychczas zdarzyło, oni dalej mają wątpliwości, czy przekazywanie broni Ukrainie to dobry pomysł?

Cytat:Były prezydent Mongolii Cachiagijn Elbegdordż oskarżył Rosję, że traktuje ona swe mniejszości etniczne - Buriatów, Tuwińczyków i Kałmuków - jako "mięso armatnie".
O tym każdy wie. Dla Rosji to nie są partnerzy, tylko pionki w grze.

Cytat:i wkurwia mnie Orban, go ostatnio już kompletnie popierdoliło, przecież mu się kurwa nawet nie opłaca wspieranie Putina, co on na tym chce ugrać? Debil jebany
O tym, że Orban sympatyzuje z Putinem, też wiadomo od dawna. Po prostu wszyscy politycy, czy to pisowcy, czy to europejscy, przymykali na to oko.

Cytat:Gdzie są sankcje na Węgry? Muszą ponieść konsekwencje za to co mówią i robią
Nie ma, bo Węgry uczestniczą we wspólnym rynku europejskim. Nałożenie na nich sankcji, to by było naruszenie traktatów.

Cytat:jest bardzo, bardzo prawdopodobne że ostatnie wybory na Węgrzech były po prostu sfałszowane, ponieważ w Rumunii znaleziono na śmietnisku karty do głosowania z glosami oddanymi na opozycję.
Może w niewielkim stopniu tak, ale przewaga Fideszu była znacząca. Po prostu jedna wielka lista opozycji od lewa do prawa nie wypaliła - to był główny sukces Orbana. Gdyby opozycja startowała w kilku blokach, to osiągnęłaby wyższy wynik w wyborach.
Elektoraty się nie sumują – jeśli Konfederacja ma 4% głosów, a Lewica 8%, to ich wspólna lista nie osiągnie 12% w wyborach, bo ich wyborcy nie tolerują kandydatów drugiej strony. Więc nawet jeśli do jakiegoś fałszerstwa doszło, to nie miało ono dużego wpływu na zwycięstwo Orbana.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Belgrad nie może uznać tych referendów ze względu na statut ONZ i zasady prawa międzynarodowego, po drugie, byłoby to całkowicie sprzeczne z naszymi interesami państwowymi - minister spraw zagranicznych Serbii Nikola Selaković

Oj z czego wiem, to ogólno pojętym Serbom nie spodobają się słowa ich ministra haha.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości