• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ustalenie korzeni kultur obecnych w Nordacie
O kurde XD Będziemy teraz ustalać kulturę kraju na podstawie źródła zdjęcia? Nie no, wysoko Novak, nie powiem XD
(04 Wrz 2022, 20:09:30)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Brakuje Tuhuyuńczyków
Tuhuyńczycy to chyba tacy górscy Kugarzy jeżeli się nie mylę, a jeśli się mylę to ktoś mnie poprawi.
(04 Wrz 2022, 20:35:43)Albert Fryderyk de Espada napisał(a):
(04 Wrz 2022, 20:09:30)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Brakuje Tuhuyuńczyków
Tuhuyńczycy to chyba tacy górscy Kugarzy jeżeli się nie mylę, a jeśli się mylę to ktoś mnie poprawi.
Mylisz się, ponieważ kiedyś Tuyuhun tworzył odrębne państwo od Kugarów.
Mea maxima culpa, Magnifikat nawiązuje do Korei Północnej.

Tuyuhuńczycy to chyba jeden z ten ludów w grupie kugarskiej?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
(04 Wrz 2022, 21:18:50)Kamiljan de Harlin napisał(a): Mea maxima culpa, Magnifikat nawiązuje do Korei Północnej.

Z tego co pamiętam to ,,wyzwolili" się od Kugarów. Inaczej można ich też nazwać ,,Południowymi Kugarami", ponieważ ich państwo było na południu od Kugarii.

ps.poprawka z Kugaramia na Kugarami
(04 Wrz 2022, 18:18:21)AleksanderNovak napisał(a): A mi się wydaje, że Magnificatczycy są spokrewnieni bardzo mocno z Kugarami: klimat Magnificatu jest taki jak z Korei Północnej, czyli azjaci, poza tym Magnificat jest w historycznej Kugarii.

Zgadzam się z podejrzeniem Aleksandra Novaka. Grupa kugarska.
(-) Prezydent Ludowej Republiki Magnifikatu
Tarsycjusz Operar
(04 Wrz 2022, 21:23:11)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Z tego co pamiętam to ,,wyzwolili" się od Kugarów. Inaczej można ich też nazwać ,,Południowymi Kugarami", ponieważ ich państwo było na południu od Kugarii.

Próbowałem coś o nich znaleźć - niestety, bez rezultatu. W wolnej chwili wypowiem wojnę WayBack Machine i spróbuję przejrzeć archiwum Posłańca - kugarskiej gazety. Może tam się coś uchowało...

Natomiast znalazłem że w realu było takie coś. Mam podejrzenie, że mogła być to inspiracja do wirtualowego Tuyuhun (do weryfikacji - jak mówię, muszę powalczyć z WayBackiem...). Jeśli tak, Tuyuhańczycy to też Mongoły, więc jedna grupa z Kugarami.
(04 Wrz 2022, 21:23:11)Leszek Ebe-Grüner napisał(a):
(04 Wrz 2022, 21:18:50)Kamiljan de Harlin napisał(a): Mea maxima culpa, Magnifikat nawiązuje do Korei Północnej.

Z tego co pamiętam to ,,wyzwolili" się od Kugarów. Inaczej można ich też nazwać ,,Południowymi Kugarami", ponieważ ich państwo było na południu od Kugarii.

Z tego co pamiętam w Kugarii w ostatnich chwilach jej istnienia doszło do wojny domowej ale chyba Tuyuhyńczycy należą do tej samej grupy etnicznej, coś jak Kaszubi i Polacy, przynajmniej ja to tak widzę.
(05 Wrz 2022, 01:26:28)Albert Fryderyk de Espada napisał(a): Z tego co pamiętam w Kugarii w ostatnich chwilach jej istnienia doszło do wojny domowej

A i owszem, tak było. Ino sam Tuyuhun był niepodległy już wcześniej, tylko miał jakiś sojusz (Pakt Syerski) z Kugarią.

Ta wojna domowa to w ogóle wspaniała rzecz była. System mieli niesamowity, to przyznać trzeba. Szkoda, że przepadł...
Kugarska Wojna Domowa była powodem, dla którego aktywność w Kugarii kwitła. Bo jej zakończeniu kraj zamarł. Kugarski system wojenny byłby przydatny we współczesnych czasach. Ale to dygresja.

Czy wiemy, jakie ludy zamieszkiwały Tuyuhun?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości