Jak wiemy, gospodarka w Związku Winkulijskim to temat na codzień zbytnio nie poruszany. Ogólnie myślę, że nie będę bluźniercą, jeśli powiem, że gospodarka ZW de facto nie funkcjonuje. Obejmując tron winkulijski, obiecałem że postaram się zmienić ten stan rzeczy. I z racji, że obecnie wszelkie inne obszary polityki naszego państwa - ustrój, prawo, czy też polityka zagraniczna - zostały już uporządkowane i postawione na nogi, czas abyśmy zajęli się teraz tym obszarem, czyli ekonomią.
Oto pytanie do Was, drodzy obywatele - jak powinna wyglądać nasza ekonomia? Czy powinniśmy wprowadzić jakieś zaawansowane mechanizmy informatyczne, czy opierać się na forum? Czy powinniśmy zbudować coś na bazie istniejącego już, lecz niedokończonego, ZBC, czy zbudować coś od nowa? Podsumowując, jakie macie pomysły na naszą gospodarkę? Właśnie w tym wątku będziemy tym wszystkim się wymieniać. Mam nadzieję, że uda nam się w ten sposób stworzyć jakąś wspólną wizję winkulijskiej gospodarki, przy okazji wypracowując mechanizmy, które przydadzą się nawet na całej Nordacie.
Piszcie śmiało, zachęcam do tego serdecznie.
Oto pytanie do Was, drodzy obywatele - jak powinna wyglądać nasza ekonomia? Czy powinniśmy wprowadzić jakieś zaawansowane mechanizmy informatyczne, czy opierać się na forum? Czy powinniśmy zbudować coś na bazie istniejącego już, lecz niedokończonego, ZBC, czy zbudować coś od nowa? Podsumowując, jakie macie pomysły na naszą gospodarkę? Właśnie w tym wątku będziemy tym wszystkim się wymieniać. Mam nadzieję, że uda nam się w ten sposób stworzyć jakąś wspólną wizję winkulijskiej gospodarki, przy okazji wypracowując mechanizmy, które przydadzą się nawet na całej Nordacie.
Piszcie śmiało, zachęcam do tego serdecznie.

![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)