• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwestia stolicy
Jak nie jeden, to drugi.
Przynajmniej to już nie moja wina.

Edit: Post Deemera IDEALNIE w tym samym momencie mi się pojawiła haha.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Dobra, może być port i lotnisko, byleby była duża przepustowość i niskie koszty transportu.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Skoro już chyba wszystko ustalone, możemy przejść do formalności. Zgodnie z konstytucją o ile się nie mylę, by zająć nowe terytorium potrzeba zgody prezydium ale dotyczyło to tylko prowincji. No więc nie wiem.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Według mnie można to rozegrać tak jak Sunderland Nordatę Suderlandzką i Bialenia Anatolię (chyba): najpierw zająć, potem dać Prezydium.
Dobrze. Wojsko ma zająć te ziemie? Czy jak? Jakaś ekspedycja?
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
No chyba wojsko, a jak.

A czyje? Federalne Chyba Voxlandu, bo mamy bliżej.
Wyruszamy na kutrach rybackich i pałujemy miejscowych
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Z informacji wywiadu SRW ziemie północnego wybrzeża zamieszkują Abachazowie spokrewnieni z Batawczykami.

Możemy zrobić z Voxlandem wspólny garnizon.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jak było napisane na Discordzie- Westland wkrótce rozpocznie operację dążącą do zajęcia tych ziem.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości