03 Gru 2022, 21:25:51
Myślę, że możemy, niech potrwa głosowanie tak z 48 godzin, czyli do 5 grudnia do godziny 19:25.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros

|
Projekt ustawy o obronie ojczyzny
|
|
03 Gru 2022, 21:25:51
Myślę, że możemy, niech potrwa głosowanie tak z 48 godzin, czyli do 5 grudnia do godziny 19:25.
Adam Aleksander II
04 Gru 2022, 17:20:03
Głosuję ZA poprawką Burka, ponieważ jestem przekonany o jej słuszności.
![]() Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
08 Gru 2022, 22:50:15
Myślę, że Pan Premier może już zakończyć głosowanie, raczej już nikt więcej nie zagłosuje.
09 Gru 2022, 16:44:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09 Gru 2022, 16:44:53 przez Adam Aleksander II.)
No to kończymy, ustawa przeszła z uwzględnieniem poprawki Burka
Adam Aleksander II
11 Gru 2022, 23:14:19
Wysoka Izbo Szanowni Obywatele Zdecydowałem się skorzystać z prawa, nadanego mi przez Dekret z dnia 17. sierpnia 2021 roku o Trybunie Ludowej i zawetować uchwałę. Jestem przekonany co do słuszności idei, jednakże nie została ona w całości przemyślana, zdecydowanie zbyt powierzchownie i przez to również ma swoje niedoskonałości, na które nie mogę przymknąć oka. Wierzę, że zwrócony projekt, razem z poprawkami zostanie przyjęty przez Trybunę, a co za tym idzie, również podpisany przeze mnie.
Jakie są aspekty, na które pragnę zwrócić uwagę? Przede wszystkim, fakt, że wprowadzenie zasadniczej służby wojskowej nie powinno wynikać z przesłanek. Powinno wynikać z konkretnych działań, które wskazują, że coś może działać nie tak, jak powinno. Taką sytuacją jest wprowadzenie stanu wyjątkowego na terenie Związku Winkulijskiego i od tego właśnie bym uzależnił decyzyjność Marszałka Sił Zbrojnych. Jestem przekonany, że w procesie decyzyjnym powinien uczestniczyć również Król Winkulii, ale z racji, że jest on, tak czy inaczej przełożonym MSZ, to jego pominięcie jest usprawiedliwione.
Dlatego też przedkładam pod rozwagę Trybuny niniejszy projekt, który jest delikatnie przeredagowanym projektem ustawy (ze względu na specyfikę pracy z Dziennikiem Praw, która została przyjęta przeze mnie - dwóch ustaw), która została już przez Trybunę przyjęta. Cytat:--- Cytat: ![]()
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor ~JKW Mateusz I
28 Gru 2022, 17:07:19
Wysoka Trybuno, ośmielam się znowu wznowić obrady tego gremium i spróbować jakoś doprowadzić ten temat do końca. Co do ustaw JKW, jak najbardziej je popieram i wnoszę o ich przyjęcie. Natomiast przy okazji wprowadzenia pojęcia stanu wyjątkowego do winkulijskiego prawa, uważam za konieczne unormowanie tego reżimu prawnego, a przynajmniej sposobu jego wprowadzania. Dlatego też proponuję niniejszą krótką ustawę, jednocześnie zapraszając wszystkich członków Trybuny do wyrażenia swojej opinii, w tym także JKW. Ustawa zapewne jest nieidealna, dlatego wszelkie uwagi są potrzebne. Cytat: |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |