• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bunt Hergamczyków
Panie @"Leszek Roskohard-Tracz" niestety pańskie argumenty są w wielu przypadkach bezpodstawne a pan @"Kamiljan de Harlin-Wespucci" ma dostatecznie dużo dowodów potwierdzających iż  Hergamem jest pełnoprawną częścią byłej UTN dlatego proszę o zakończenie tej błazenady i zaprzestanie tego nikomu nie potrzebnego sporu czy jak chcecie sobie to nazywać.
[Obrazek: signature_qsahasr.png]
  I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR
  Marszałek Parlamentu V kadencji
Rząd Socjalistycznej Republiki Volkianu stanie po stronie władzy CNP. Jeśli CNP nie poradzi sobie z wywrotowcami, Volkian oferuje swoją pomoc w zwalczaniu prowokatorów w ramach bratniej przyjaźni.
Na miejscu Harlina zrobilbym tak samo. Nie oddal bym ani metra kwadratowego innej prowincji.
Żaden Król Nie Włada Wiecznie. Tylko Śmierć jest Wieczna
Następnie Pan Leszek Roskohard-Tracz wybrał się do Gubernatora Koribii, pana Eobarda Thawne. Rozpoczeli rozmowę nad Hergamem. Pan Eobard Thawne uznał że nie ma sensu i że Kamiljan Harlin Wespucci ma pełno niewidzialnych dowodów. Mimo niezbyt zadowalającej odpowiedzi, musiałem na te warunki przystanąć i powiadomić buntowników Hergamskich o obecnej sytuacji. Ponadto przypadkowo zobaczyłem pana Henryka Wespucciego, który mimo niezbyt ciepłych relacji z Doctriną, również był ze mnie niezadowolony i powiedział kilka rad. Dlatego jak najszybciej ruszyłem w stronę buntowników w Hergamie. Oczywiście Jerzy Konsul mnie przyjął i wszyscy byli początkowo uśmiechnięci, ale musiałem przekazać im tą wiadomość:

,,Witajcie drodzy mieszkańcy Hergamu! Jak wiecie byłem tu kiedyś Burmistrzem tego regionu, jednak niestety nastały czasy, że nic w tej sprawie nie możemy zrobić. Jedynie mogę wpadać do was w odwiedziny i chętnie z wami rozmawiać na różne sprawy, jednak no niestety nie zaakceptuje śmiesznej propozycji pana Kamiljana Harlina z wiadomych 2 powodów:
-Dalej nie przedstawił dokumentów że Ardemia podlega NP, tym samym też nie potwierdził że Hergam nie podlega NP
-Jestem jak wiecie mieszkańcem Koribii, a nie Nordaty Północnej, więc to również się mija z celem.
Także byłbym zadowolony jakby bunty już się zakończyły i mam nadzieje że nowy Burmistrz Hergamu będzie się o was troszczył, mimo celowych przekręceń nad ilością ludności waszego regionu."

I tak zakończyłem swój występ, jednak Jerzy Konsul nie chciał zgodzić się z realiami. Jednak Bunt z około 1000 osób, zmniejszył się do około 120 osób. Oczywiście sam Leszek Roskohard-Tracz zrezygnował z tych planów, ale Jerzy Konsul i jego wierniejsza grupa chcieli jeszcze coś powalczyć o głosy. Jednak raczej już nic nie zdziałają.
Nie wiem czemu, ale cała ta sytuacja rozbawia mnie do takiego stopnia, że zazwyczaj kończy się upadkiem ze śmiechu, bo człowiek nie może ustać. Nie trafiają do Pana żadne argumenty. Podaliśmy 3 przykłady dokumentów w których jak byk jest napisane, iż Ardemia wraz z Hergamem należy do CNP aka UNP aka UTN. No ale. Skończyło się na niczym.

Jedyne co mi na myśl przychodzi czytając ten wątek to - "XD".
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]
Leszek Roskohard-Tracz napisał(a):nie zaakceptuje śmiesznej propozycji pana Kamiljana Harlina z wiadomych 2 powodów:
Przestań.

Leszek Roskohard-Tracz napisał(a):-Dalej nie przedstawił dokumentów że Ardemia podlega NP, tym samym też nie potwierdził że Hergam nie podlega NP
Przedstawiłem dokument, który potwierdza przynależność NP do Ardemii - II Traktat o Unii Trzech Narodów.

Leszek Roskohard-Tracz napisał(a):-Jestem jak wiecie mieszkańcem Koribii, a nie Nordaty Północnej, więc to również się mija z celem.
Można posiadać kilka obywatelstw prowincjonalnych. Granicami Koribii zarządza Pan Gubernator, nie Pan, więc nie ma co nawet marzyć o włączeniu Hergamu do Koribii.

Leszek Roskohard-Tracz napisał(a):mam nadzieje że nowy Burmistrz Hergamu będzie się o was troszczył, mimo celowych przekręceń nad ilością ludności waszego regionu."
Nigdy nie przedstawiałem żadnych statystyk związanych z ludnością Hergamu, to kłamstwa.

Leszek Roskohard-Tracz napisał(a):Także byłbym zadowolony jakby bunty już się zakończyły
Zabawa się skończyła, wkurzyliście mnie. Do Hergamu niedługo dotrze Armia Doctrińska. Anuluję swoją ofertę nadania Panu tytułu burmistrza, chociaż i tak by Pan pewnie z niej nie skorzystał, bo myśli Pan nieracjonalnie.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Naucz się pisać spójne posty Rosko, bo aż boli podczas czytania.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
To wógóle jest coś takiego jak ta Hergamia? Według mnie Nordata Północna nie powinna się de-centralizować lecz odwrotnie. Żadne małe państewka nie powinny się odłączać bo to działa na niekorzyść dla dwóch stron. Tak wiem, że już jest po sprawie, ale spóźniłem się na ten wątek i chciałem się wypowiedzieć.
[Obrazek: 87a4poj7a4vqi5gy9ki9.png]

Erlich Kelnfold Mentz

Prezydent miasta Visp, Prezydent Doctrino-Brandii, Zarządca Nova TV, Prezes partii "Liberalni Demokraci", Poseł na parlament IV kadencji. 
Erlich Mentz napisał(a):To w ogóle jest coś takiego jak ta Hergamia?
Hergam to region w południowej Ardemii. Kiedy jeszcze Ardemia była niepodległa to Rosko w nim rządził.

Cytat:Według mnie Nordata Północna nie powinna się de-centralizować lecz odwrotnie. Żadne małe państewka nie powinny się odłączać bo to działa na niekorzyść dla dwóch stron.
Po tej deklaracji liczę, że przestanie Pan żądać utworzenia autonomii brandyjskiej.

Armia Doctrińska opanowała bunty, proszę się rozejść.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Nie żądam autonomii Brandyjskiej, jak na razie wystarczy mi rozpowszechnianie kultury Brandii.
[Obrazek: 87a4poj7a4vqi5gy9ki9.png]

Erlich Kelnfold Mentz

Prezydent miasta Visp, Prezydent Doctrino-Brandii, Zarządca Nova TV, Prezes partii "Liberalni Demokraci", Poseł na parlament IV kadencji. 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości