• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bunt Hergamczyków
Z powodu, że coraz bardziej mieszkańcy Hergamu, domagali się od Kamiljana Harlina papierów, udawadniających, faktycznie przejęcie Hergamu. Na razie bunt jest dość mały, aczkolwiek w ankiecie bardzo duża populacją domagała wystąpienia z Nordaty Północnej. Pytanie czy chcieli być całkowicie niepodległym państwem? Otóż nie, ponieważ widząc, że ich były Burmistrz Hergamu pan Leszek Roskohard-Tracz jest w Koribii, to pewna garstka postanowiła się udać do mieszkania Leszka Roskoharda-Tracza i zapytać go co sądzi o tym. Pan Leszek Roskohard-Tracz był zaskoczony tą wizytą i ich planami na przejście na stronę Koribii. Jednak powiedział, że pan Kamiljan faktycznie nie ma praw ani do Ardemii, ani do Hergamu. Jednak o ile reszty regionom Ardemii nie zależało na wyjście z Nordaty Północnej, tak Hergam w ankiecie wyraźnie dawał znaki do odłączenia się z Nordaty Północnej i tym samym przyłączenia się do Koribii. Dlatego postanowiłem wesprzeć Hergamczyków, ale w sposób demokratyczny. Powiedziałem że zapytam władzę Koribii, czy będzie możliwość przyłączenia Hergamu, jako kolejnego regionu Koribii.

Co do samego buntu, jawne wyjście na razie deklarowało około 700 Hergamczyków, jednak powoli ta liczba się zwiększała. Ponadto przewodniczący buntu pan Jerzy Konsul powiedział takie słowa:
,,Witajcie przybyli mieszkańcy Hergamu. Zgromadziliśmy się tu, by zrobić bunt przeciw władzy, która nie ma roszczeń do naszych ziem! O ile inne regiony Ardemii są w tej sytuacji bierne i nie są za odcięciem się z Nordaty Północnej, tak my jak wiecie chcemy by do władzy z powrotem doszedł nasz wspaniały pan Leszek Roskohard-Tracz! Specjalnie aż wysłano ludzi, by porozmawiać z naszym byłym burmistrzem Hergamu o zaistniałej sytuacji! Póki co rozmowy są w toku i niewiemy jaki będzie wynik, jednak nie lękajcie się! Przeżyliśmy czasy komunizmu, przeżyliśmy czasy lekkiej nieaktywności to i teraz damy rady i pokażemy swoją siłę głosu!"

Tym samym po manifestacji, manifescytujący zrobili odpoczynek.

Co do Ankiety, tak wyglądały poglądy:
I.Czy jesteś za odłączeniem Hergamu z Nordaty Północnej?:
-98,7% tak
-1,3% nie
II.Czy jesteś za tym, by Hergam uzyskał niepodległość?:
-8,3% tak
-91,7% nie
III.Uzasadnij swój wybór, jaki zaznaczyłeś w pytaniu nr.2:
-Najczęściej pojawiały się odpowiedzi, które definiowały, że mieszkańcy Hergamu, są za wchłonięciem do Koribii i jako powód podając, że mieszka tam przez nich lubiany były burmistrz Hergamu.

Jak widać w ankiecie ponad 90% społeczeństwa głosowało za tym by odłączyć się z Nordaty Północnej i dołączyć do Koribii, jednak jawnie popierających te działania, jak było wspomniane jest na razie około 700 osób, czyli poniżej 0,1% mieszkańców Hergamu. Jednak ta liczba rośnie, a co z tego wyniknię to wszystko zależy.
Ummmmm... Hergam jako region Ardemii był w UTN. UTN po rozpadzie przekształciło się w UNP i FN, gdzie Ardemia była cały czas w Unii. Po wstąpieniu Nordaty Północnej do Federacji Ardemia wraz z Hergamem cały czas były w Nordacie Płn. Czego Pan nie rozumie?
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]
Nie była, nie ma żadnych dokumentów potwierdzających, że Ardemia podlegała Unii Północnej Nordaty.

Jedyną osobą co ma jeszcze prócz mnie rozszczenia do tych ziem jest, pan Michael Wolferine.
Nie ma? A konstytucja Unii Trzech Narodów? Tam jest wszystko napisane. Wystarczy przeczytać.
Kaspar Waksman-Dëter
Dokument, który potwierdza przynależność Hergamu do Nordaty Północnej to II Traktat - O powstaniu Unii Trzech Narodów. Nie uznaję wyników tej ankiety, są sfałszowane.

W wielkim skrócie:
Ardemia, Muratyka i Learven łączą się w jedno państwo - UTN. Z UTN wychodzi Muratyka i Learven. Władze w UTN przejmuje Kamiljan Harlin. UTN włącza się do FN.

Zapraszam Pana Roska do działania w Nordacie Północnej, Ardemia dostanie autonomie i zostanie Pan jej przywódcą pod opieką NP.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
A co ma do tego Konstytucja UTN, skoro to FN? Proszę nie błaznować i podać prawdziwe powody.

Panie Kamiljanie, pan większość regionów Ardemii sobie zachowa, nie interesują mnie zbytnio. Tak jak pisałem tylko jestem zainteresowany Hergamem.
Mogę Panu stworzyć autonomie nawet z całej Ardemii i mianować Pana jej władcą, ale nie oddam ani jednego metra pod zwierzchnictwo innej prowincji.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Cytat:A co ma do tego Konstytucja UTN
Bo CNP = UNP = UTN? Ja rozumiem, że można nie rozumieć wielu rzeczy, ale to jest tak proste do ogarnięcia, że ja już nie wiem jak to Panu wytłumaczyć żeby Panicz zrozumiał.
Kaspar Waksman-Dëter
Dlaczego pan nie odda? Przecież ta prowincja również jest pod zwierzchnictwem FN. I dalej czekam na poważne dowody w sprawie, że przejął pan te tereny. Nie ma nigdzie w spisie, że był pan władcą Ardemii. Jak rząda pan negocjacji, to na uczciwych warunkach. Bo jak wiemy ostatnim władcą(który gdzieś zniknął zresztą z UTN), był Michael Wolferine, ale widzę że mu nie zależy, dlatego się zgłosiłem. Oczywiście wszystko zależy od pana Kamiljana czy sytuacja w Hergamie się uspokoi.
Ja terenów Ardemii nigdy nie przejąłem. One od marca są zależne od UTN/CNP. Sami przegłosowaliście przyjęcie traktatu trójkoalicji.
A jeśli sytuacja w Hergamie się nie uspokoi, to po proszę o pomoc władze centralne, aby opanowały ludzi działających niezgodnie z prawem.
Może Pan zostać władcą autonomii ardemskiej to bardzo dobra oferta i wielka hojność z mojej strony. Teraz może Pan tylko pogorszyć sprawę dalszym targowaniem się. Mógłbym po prostu powiedzieć, aby odczepił się Pan od tych terenów i stłumić protesty.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości