12 Lis 2019, 18:11:04
Cytat:Przykład podany przez Szanownego tj. wychodzenie państw członkowskich z Unii Europejskiej, która nie jest państwem a organizacją międzynarodową wydaje się trochę nie na miejscu.Ja uważam przeciwnie. Nie jest to może najlepsze porównanie, ale nie jest też najgorsze. Myślę, że, nawet po dużej modyfikacji, coś na styl prawa UE ws. opuszczania jej struktur przez kraje członkowskie mogłoby przynieść same korzyści dla Federacji.
Cytat:Federacja Nordacka powinna mieć jednolite terytorium, a nie takie, które zmieniamy co kwadrans. Jednolity podział terytorialny, a nie zmieniany co pół godziny, czego nie gwarantuje opuszczanie i przyłączanie nowych prowincji.Nic nie stoi na przeszkodzie aby przepisy w FN (które mam nadzieję powstaną) były bardziej restrykcyjne w tych sprawach.
Cytat:Przypomnę tylko wszystkim, że Pan był jedną z tych osób, które chciały na siłę przeforsować wyrzucenie Dalerii z FN.Owszem, byłem, a to wszystko z prostych i oczywistych względów - Daleria nie miała żadnych, powtarzam żadnych perspektyw na dalszy rozwój. Prosiłbym również szanownych dyskutantów o prowadzenie dysputy na podany temat (tj. przepisy określające procedury opuszczania i dołączania do FN), a nie na kwestii zupełnie już nieistotnych.
Cytat:Regulacji wyjścia, czy wejścia nie może regulować ustawa. Każda taka sytuacja jest inna. Każda strona ma inne oczekiwania. Nie można tego generalizować. Powinniśmy każdorazowo wypracowywać kompromis, a co za tym idzie specjalne umowy powinny to regulować.Tutaj mógłbym napisać to samo, co 2 cytaty wyżej, więc tam właśnie odsyłam.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)