22 Wrz 2019, 12:39:04
Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Po pierwsze Firmy które działają w Egvallandzie nie płacą NIC, ponieważ korzystamy z pieniędzy przyznanych nam jak, każdej innej prowincji, przez rząd federalny (milion renów), jak narazie wydajemy tylko te pieniądze i to w miarę rozsądnie, nie zamierzam wydawać wszystkiego.
Po drugie w Egvallandzie są podatki, ale tylko dla firmy które działają w Folksbanku, zatem nikt nie musi ich płacić jeżeli woli reny od naszych marek.
Po trzecie Egvalland przyznaje pieniądze za różne projekty które przyczyniają się zwiększania jego sensownej aktywności, co Pan mi doradza.
Po czwarte nie będę obniżał podatków których w Egvallandzie praktycznie nie ma z wyjątkiem tych Folksbanku, które są siłą rzeczy dobrowolne.
Po piątę może mi Pan przestawić przykład mikronacji lub prowincji Federacji Nordackiej, która rozwineła się gospodarczo w sposób taki jaki Pan mi proponuje? Bo z tego vo obserwuje, to Egvalland gospodarczo nie wypada źle na tle innych prowincji w których każdy ma tak na dobrą sprawę wywalone na los firm jakie tam funkcjonują.
Może się pomyliłem jestem nowy w FN.Lecz skąd FN wzioł pieniądze? A no z poprostu dodania sobie je do skarbu.Ja chciałbym by pieniądze nie brały się z nikąd.Wychodzy tak naprawdę na to że FN nie ma systemu gospodarczego.Oczywiście na sam początek musi się dodać coś do skarbu by gospodarka ruszyła ale wasze rządy przez rok nie zrobiły nic z systemem gospodarczym i ja chce to zmienić.Dajecie pieniądze przedsiębiorcom bo Egvalland nie ma systemu gospodarczego tak samo jak inne prowincje i by gospodarka ruszyła to wy zamiast zrobić ten system to wy dajecie pieniądze obywatelom z nikąd ja dostałem 36k renów nawet nie wiem kiedy a nic nie robiłem.Taka gospodarka nie ma sensu.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak