Związek Winkulijski
Poglądy i program partii [STARE] - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33)
+----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536)
+------ Dział: Organizacje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=121)
+------- Dział: Nordacka Partia Wolność i Rozwoju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=333)
+------- Wątek: Poglądy i program partii [STARE] (/showthread.php?tid=1542)

Strony: 1 2

Poglądy i program partii [STARE] - AleksanderNovak - 22 Wrz 2019

Program i poglądy partii
Nordacka partia Wolność i Rozwoju

Nasze poglądy:

Partia głównie skupia się na Konserwatywnym liberalizmem czyli pogląd będący połączeniem liberalizmu w gospodarce i konserwatyzmu w kwestiach społeczno-obyczajowych i politycznych, a także ustrojowych.Dla partii są trzy podstawowe pojęcia Wolność, Własność oraz Sprawiedliwość.Krytykujemy poglądy lewackie a za tym idzie socjalistyczne, komunistyczne.Państwo nie powinno brać dużo pieniędzy od obywatela ponieważ pieniądz jest bardziej wydajny w rękach obywatela, obywatel bardziej wie do czego potrzebuje pieniądz.Dlatego obniżymy podatek od obywatela do 9%.Powinniśmy zrobić coś na wzór ONZ by wzmocnić mikronacje.Wzmocnienie FSZ pomoże na wypadek wojny.Będziemy również ogólnie dalej rozwijać państwo, jego strukturę federacji.
Program partii:
- Obniżenie podatku od obywatela do 9%.
- Dbanie o stosunki dyplomatyczne.
- Dbanie o dobro obywateli.
- Wzmocnienie Federacyjnych Sił Zbrojnych
- Rozwój kultury 
- Stworzenie Mikronacyjnej Organizacji Narodów Zjednoczonych 
- Rozwój Federacyjnego Banku Centralnego oraz gospodarki
- Wolny rynek 
- Dobre ustawy oraz poprawy konstytucji
- I wiele więcej 

Zapraszam również do wstąpienia do partii.

RE: Poglądy i program partii - Leszek Ebe-Grüner - 22 Wrz 2019

Ale ty wiesz że dążenie do zrobienia ONZ w wersji mikronacyjnej, to są poglądy lewicowe, a nie prawicowe?

RE: Poglądy i program partii - Joahim von Ribertrop - 22 Wrz 2019

Był OPM. Nie istnieje.

RE: Poglądy i program partii - AleksanderNovak - 22 Wrz 2019

Leszek Roskohard napisał(a):Ale ty wiesz że dążenie do zrobienia ONZ w wersji mikronacyjnej, to są poglądy lewicowe, a nie prawicowe?

Na jakiej zasadzie Panie Leszku ? A Unia gospodarcza?

RE: Poglądy i program partii - Erik Otton von Hohenburg - 22 Wrz 2019

Odnośnie gospodarki powiem tyle: nie będzie się ona rozwijać jeżeli, obywatele tego nie będą na serio chcieć, a państwo będzie wobec przedsiębiorców bierne. Podatki nie są według mnie żadnym problemem dla rozwoju przedsiębiorczości, problemem jest brak celu, który zapewniłby tym projektom stabilną i długotrwałą aktywność — bo chyba oto w mikronacyjnej gospodarce chodzi. W Egvallandzie przyjąłem model może nieco lewackiego (sic!) państwa opiekuńczego, w którym to rząd wspiera dzialność firm zwłaszcza w sektorze budowlanym. Naprawdę, smuci mnie fakt, że pomimo tak wielu starań FN nie wykorzystało nawet 5% swoich gospodarczych możliwości. Wolny rynek w mikronacjach nie ma żadnego sensu, to państwu powinno zależeć na tym aby jego obywatele traktowali cyferki w FBC, jako coś dzięki czemu warto być aktywnym obywatelem i przedsiębiorcą.

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Odnośnie gospodarki powiem tyle: nie będzie się ona rozwijać jeżeli, obywatele tego nie będą na serio chcieć, a państwo będzie wobec przedsiębiorców bierne. Podatki nie są według mnie żadnym problemem dla rozwoju przedsiębiorczości, problemem jest brak celu, który zapewniłby tym projektom stabilną i długotrwałą aktywność — bo chyba oto w mikronacyjnej gospodarce chodzi. W Egvallandzie przyjąłem model może nieco lewackiego (sic!) państwa opiekuńczego, w którym to rząd wspiera dzialność firm zwłaszcza w sektorze budowlanym. Naprawdę, smuci mnie fakt, że pomimo tak wielu starań FN nie wykorzystało nawet 5% swoich gospodarczych możliwości. Wolny rynek w mikronacjach nie ma żadnego sensu, to państwu powinno zależeć na tym aby jego obywatele traktowali cyferki w FBC, jako coś dzięki czemu warto być aktywnym obywatelem i przedsiębiorcą.

Socjalizm zakład iż pieniądze są bardziej wydajne jeśli są w skarbie państwa czyli w rękach rządu.Pan niech obniży podatki w Egvallandzie i zobaczy Pan że jak zrobi się jakiś dobry system zarobkowy np. za pisanie postów, cytatów, jakieś projekty będzie się dostawało pieniądze i przy okazji obywatele będą traktowali jak pan wspomniał cyferki w FBC jako coś dzięki czemu warto być aktywnym.A nie że Pan wspiera firmy z pieniędzy które firmy same zapłacą i tak w późniejszym czasie bo są podatki trzeba obniżyć je i zrobić dobry system zarobkowy.

RE: Poglądy i program partii - Erik Otton von Hohenburg - 22 Wrz 2019

Cytat:Socjalizm zakład iż pieniądze są bardziej wydajne jeśli są w skarbie państwa czyli w rękach rządu.Pan niech obniży podatki w Egvallandzie i zobaczy Pan że jak zrobi się jakiś dobry system zarobkowy np. za pisanie postów, cytatów, jakieś projekty będzie się dostawało pieniądze i przy okazji obywatele będą traktowali jak pan wspomniał cyferki w FBC jako coś dzięki czemu warto być aktywnym.A nie że Pan wspiera firmy z pieniędzy które firmy same zapłacą i tak w późniejszym czasie bo są podatki trzeba obniżyć je i zrobić dobry system zarobkowy
Po pierwsze Firmy które działają w Egvallandzie nie płacą NIC, ponieważ korzystamy z pieniędzy przyznanych nam jak, każdej innej prowincji, przez rząd federalny (milion renów), jak narazie wydajemy tylko te pieniądze i to w miarę rozsądnie, nie zamierzam wydawać wszystkiego.

Po drugie w Egvallandzie są podatki, ale tylko dla firmy które działają w Folksbanku, zatem nikt nie musi ich płacić jeżeli woli reny od naszych marek. 

Po trzecie Egvalland przyznaje pieniądze za różne projekty które przyczyniają się zwiększania jego sensownej aktywności, co Pan mi doradza. 

Po czwarte nie będę obniżał podatków których w Egvallandzie praktycznie nie ma z wyjątkiem tych Folksbanku, które są siłą rzeczy dobrowolne. 

Po piątę może mi Pan przestawić przykład mikronacji lub prowincji Federacji Nordackiej, która rozwineła się gospodarczo w sposób taki jaki Pan mi proponuje? Bo z tego vo obserwuje, to Egvalland gospodarczo nie wypada źle na tle innych prowincji w których każdy ma tak na dobrą sprawę wywalone na los firm jakie tam funkcjonują. 

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):
Po pierwsze Firmy które działają w Egvallandzie nie płacą NIC, ponieważ korzystamy z pieniędzy przyznanych nam jak, każdej innej prowincji, przez rząd federalny (milion renów), jak narazie wydajemy tylko te pieniądze i to w miarę rozsądnie, nie zamierzam wydawać wszystkiego.

Po drugie w Egvallandzie są podatki, ale tylko dla firmy które działają w Folksbanku, zatem nikt nie musi ich płacić jeżeli woli reny od naszych marek. 

Po trzecie Egvalland przyznaje pieniądze za różne projekty które przyczyniają się zwiększania jego sensownej aktywności, co Pan mi doradza. 

Po czwarte nie będę obniżał podatków których w Egvallandzie praktycznie nie ma z wyjątkiem tych Folksbanku, które są siłą rzeczy dobrowolne. 

Po piątę może mi Pan przestawić przykład mikronacji lub prowincji Federacji Nordackiej, która rozwineła się gospodarczo w sposób taki jaki Pan mi proponuje? Bo z tego vo obserwuje, to Egvalland gospodarczo nie wypada źle na tle innych prowincji w których każdy ma tak na dobrą sprawę wywalone na los firm jakie tam funkcjonują. 

Może się pomyliłem jestem nowy w FN.Lecz skąd FN wzioł pieniądze? A no z poprostu dodania sobie je do skarbu.Ja chciałbym by pieniądze nie brały się z nikąd.Wychodzy tak naprawdę na to że FN nie ma systemu gospodarczego.Oczywiście na sam początek musi się dodać coś do skarbu by gospodarka ruszyła ale wasze rządy przez rok nie zrobiły nic z systemem gospodarczym i ja chce to zmienić.Dajecie pieniądze przedsiębiorcom bo Egvalland  nie ma systemu gospodarczego tak samo jak inne prowincje i by gospodarka ruszyła to wy zamiast zrobić ten system to wy dajecie pieniądze obywatelom z nikąd ja dostałem 36k renów nawet nie wiem kiedy a nic nie robiłem.Taka gospodarka nie ma sensu.

RE: Poglądy i program partii - Henryk Wespucci - 22 Wrz 2019

A ja mam pytanie. Jakie stanowiska partia ma wobec nacjonalizacji przez Volkian w ostatnim czasie, największej firmy w Federacji Nordackiej i śmiem wątpić że najważniejszej z punktu widzenia bezpieczeństwa FN? Mówię oczywiście o Reżimie Administratorskim S.Z. z siedzibą w Krasnodarsku, przy ulicy Buduarów 1.

RE: Poglądy i program partii - Adam Aleksander II - 22 Wrz 2019

Jak dla mnie ten program jest zbyt ogólnikowy.

Poza tym pieprzenie, że rząd nic nie zrobił z gospodarką przez rok to szukanie dziury w całym.