22 Wrz 2019, 11:40:46
Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Odnośnie gospodarki powiem tyle: nie będzie się ona rozwijać jeżeli, obywatele tego nie będą na serio chcieć, a państwo będzie wobec przedsiębiorców bierne. Podatki nie są według mnie żadnym problemem dla rozwoju przedsiębiorczości, problemem jest brak celu, który zapewniłby tym projektom stabilną i długotrwałą aktywność — bo chyba oto w mikronacyjnej gospodarce chodzi. W Egvallandzie przyjąłem model może nieco lewackiego (sic!) państwa opiekuńczego, w którym to rząd wspiera dzialność firm zwłaszcza w sektorze budowlanym. Naprawdę, smuci mnie fakt, że pomimo tak wielu starań FN nie wykorzystało nawet 5% swoich gospodarczych możliwości. Wolny rynek w mikronacjach nie ma żadnego sensu, to państwu powinno zależeć na tym aby jego obywatele traktowali cyferki w FBC, jako coś dzięki czemu warto być aktywnym obywatelem i przedsiębiorcą.
Socjalizm zakład iż pieniądze są bardziej wydajne jeśli są w skarbie państwa czyli w rękach rządu.Pan niech obniży podatki w Egvallandzie i zobaczy Pan że jak zrobi się jakiś dobry system zarobkowy np. za pisanie postów, cytatów, jakieś projekty będzie się dostawało pieniądze i przy okazji obywatele będą traktowali jak pan wspomniał cyferki w FBC jako coś dzięki czemu warto być aktywnym.A nie że Pan wspiera firmy z pieniędzy które firmy same zapłacą i tak w późniejszym czasie bo są podatki trzeba obniżyć je i zrobić dobry system zarobkowy.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak