07 Wrz 2019, 12:57:47
Czcigodny Pośle
Oczywiście, ustawę w takowej formie już podpisać mogę, nie ma tutaj niezgodności. Również podoba mi się, że dodano stwierdzenie w czasie pokoju, chociaż nadal mam pewne wątpliwości - pozostawię je jednak dla siebie.
Jedyna drobnostka do której się jednak przyczepie:
Cytat:"Wielkość i rozmieszczenie wojska określa minister właściwy do spraw obrony narodowej, po konsultacji z dowódcą Federalnych Sił Zbrojnych oraz dodatkowo w czasie pokoju z włodarzami prowincji na których terenie mają być rozlokowane wojska."
W mojej opinii rozmieszczenie i wielkość wojska powinien określać nie minister, ale właśnie Dowódca FSZ po konsultacjach z ministrem. Dowódca jest zdecydowanie bliżej wojska, aniżeli minister. W związku z czym pozwolę sobie zaproponować jeszcze jedną poprawkę do projektu, którą mam nadzieję Czcigodny Poseł zechce przyjąć jako autopoprawkę:
Cytat:"Wielkość i rozmieszczenie wojska określa dowódca Federacyjnych Sił Zbrojnych, po konsultacji z ministrem właściwym do spraw Obrony Narodowej oraz dodatkowo w czasie pokoju z włodarzami prowincji na których terenie mają być rozlokowane wojska."
Więcej obiekcji co do ustawy nie mam.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I