01 Wrz 2019, 12:33:28
Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Panie Eriku, nigdzie nie wskazałem, jakoby należało piętnować ich wypowiedzi. Jeśli tak Pan odebrał ten post to jest to zła interpretacja. Owszem, wtedy poleciała soczysta wiązanka, ale ludzie się zmieniają. Teraz nie byłbym w stanie czegoś takiego powiedzieć. Wtedy sytuacja polityczna była ździebko inna. A zaproszenie do twórczej dyskusji nie było czymś w tym styly, co wskazał Pan, a zachętą do podania jakichkolwike argumentów, a nie wyzywania.Z ciekawości a jakby Pan postąpił na ich miejscu? Nie rozumiem, co jest w ich komentarzach godnego piętnowania? (bo ewidentnie wskazuje na to mem przedstawiony w zacytowanym poście). Tym bardziej, że połowę twórców nowego "Królestwa" z Suderlandem łączy w zasadzie tylko osoba Wicehrabiego Sowińskiego (chyba, że o czymś nie wiem)...
Swoją drogą przypomina mi to sytuację z zeszłorocznego lata, kiedy to stworzyłem forum Związku Winkulijskiego (dla sprawdzenia czujności pewnych osób) i w odpowiedzi otrzymałem od min. Pana, jako ówczesnego Prezydenta UTN całą gamę wypowiedzi o podobnym przesłaniu, tylko te były jeszcze bardziej ordynarne od tych w RS.
Cytat:Zapraszam bardzo do twórczej dyskusji
W domyśle: "napiszcie coś ten tego, że w Suderlandzie murzynów biją, albo że to idioci abym się poczuł lepiej"![]()
Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Swoją drogą ciekawe czy Sarmacja zajmie jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie — Januszek jest tam wszakże według mojej najlepszej wiedzy Ministrem Spraw Zagranicznych oraz wiceszefem sarmackiego rządu, on , Tadeo oraz Józef Sowiński to wirtualni krewniacy obecnego Kanclerza Alberta oraz Marszałka Sejmu SantiagoMoim zdaniem Sarmacja raczej oleje ten temat tak, jak to było z zamachem stanu.
Joanna Walczak napisał(a):Ten mem nie powstał w związku z aktualnymi wydarzeniami w RS. Opisuje on zachowanie RS względem większości nowych mikronacji lub tych, które im się nie spodobają. Powstał w celach humorystycznych i nie miał na celu nikogo obrazićErik Otton von Hohenburg napisał(a):Swoją drogą ciekawe czy Sarmacja zajmie jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie — Januszek jest tam wszakże według mojej najlepszej wiedzy Ministrem Spraw Zagranicznych oraz wiceszefem sarmackiego rządu, on , Tadeo oraz Józef Sowiński to wirtualni krewniacy obecnego Kanclerza Alberta oraz Marszałka Sejmu Santiago
Nikt nie powinien wykonywać żadnych kroków w stronę tego Królestwa. Proponuję przemilczeć temat tego tworu (nie jest to państwo, ponieważ Suderland jest jeden - Republika Suderlandu) i poczekać aż zdechnie.
Bardzo nieprzyjemny żarty godzący w najważniejsze wartości Suderlandczyków.
Pan Waksman też by produkował humorystyczne obrazki gdyby to Federacji Nordackiej ktoś próbował odebrać suwerenność?
Widzę że nawet obywatele FN są w to zaangażowani. Nie bronie nikomu żartów ale ten jest bardzo niesmaczny.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)