Związek Winkulijski
Suderlandów dwóch - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27)
+----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54)
+----- Wątek: Suderlandów dwóch (/showthread.php?tid=1440)

Strony: 1 2 3

Suderlandów dwóch - Waksman - 01 Wrz 2019

[Obrazek: Zrzut-ekranu-2019-08-31-o-23-08-04.png]
Kaspar Waksman czytający forum Republiki Suderlandu

Z Suderlandu coraz więcej ludzi na Pollinie ma po prostu bekę. Ostatnie wydarzenia, które miały miejsce tam, tj. nieudolnie przeprowadzony "zamach stanu", który potem próbuje się zamieść pod dywan uznawając za Prezydenta człowieka, który miał klona chyba w każdym miejscu na tej planecie, mówiąc, że to Mikroświat jest głupi, a my mądrzy.

Kraj ten nie przestaje mnie szokować. Niedawno okazało się, że Michael Wolferine założył "Królestwo Suderlandu" jako odpowiedź na ostatnie absurdalne wydarzenia w Republice Suderlandu. Odpowiedź Suderlandu jest taka, jakiej się spodziewałem:
[Obrazek: Suderland-Mem.png]

Zapraszam bardzo do twórczej dyskusji Smile

RE: Suderlandów dwóch - Erik Otton von Hohenburg - 01 Wrz 2019

Kaspar Waksman-Dëter napisał(a):Niedawno okazało się, że Michael Wolferine założył "Królestwo Suderlandu" jako odpowiedź na ostatnie absurdalne wydarzenia w Republice Suderlandu. Odpowiedź Suderlandu jest taka, jakiej się spodziewałem:

Z ciekawości a jakby Pan postąpił na ich miejscu? Nie rozumiem, co jest w ich komentarzach godnego piętnowania? (bo ewidentnie wskazuje na to mem przedstawiony w zacytowanym poście). Tym bardziej, że połowę twórców nowego "Królestwa" z Suderlandem łączy w zasadzie tylko osoba Wicehrabiego Sowińskiego (chyba, że o czymś nie wiem)... 

Swoją drogą przypomina mi to sytuację z zeszłorocznego lata, kiedy to stworzyłem forum Związku Winkulijskiego (dla sprawdzenia czujności pewnych osób) i w odpowiedzi otrzymałem od min. Pana, jako ówczesnego Prezydenta UTN całą gamę wypowiedzi o podobnym przesłaniu, tylko te były jeszcze bardziej ordynarne od tych w RS. 

Cytat:

W domyśle: "napiszcie coś ten tego, że w Suderlandzie murzynów biją, albo że to idioci abym się poczuł lepiej" Smile  

RE: Suderlandów dwóch - Leszek Ebe-Grüner - 01 Wrz 2019

(01 Wrz 2019, 00:24:31)Kaspar Waksman-Dëter napisał(a):
[Obrazek: Zrzut-ekranu-2019-08-31-o-23-08-04.png]
Kaspar Waksman czytający forum Republiki Suderlandu

Z Suderlandu coraz więcej ludzi na Pollinie ma po prostu bekę. Ostatnie wydarzenia, które miały miejsce tam, tj. nieudolnie przeprowadzony "zamach stanu", który potem próbuje się zamieść pod dywan uznawając za Prezydenta człowieka, który miał klona chyba w każdym miejscu na tej planecie, mówiąc, że to Mikroświat jest głupi, a my mądrzy.

Kraj ten nie przestaje mnie szokować. Niedawno okazało się, że Michael Wolferine założył "Królestwo Suderlandu" jako odpowiedź na ostatnie absurdalne wydarzenia w Republice Suderlandu. Odpowiedź Suderlandu jest taka, jakiej się spodziewałem:

Jako jeden z reprezentantów Królestwa Suderland na wstępie muszę coś wyjaśnić. Królestwo Suderlandu założył Pan Józef Sowiński, a nie Michael Wolferine(aktualnie się nazywa Michaił von Hippogrif-Vovkulak), aczkolwiek Michaił, również bierze udział w Królestwie Suderlandu. Ponadto z porównaniem z Republiką Suderlandu, to my chcemy nawiązać przyjazne stosunki z Federacją Nordacką i podpisać z wami traktat o uznanie naszej mikronacji, jaki prawowitego Suderlandu.

Swoją drogą ciekawe czy Sarmacja zajmie jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie — Januszek jest  tam wszakże według mojej najlepszej wiedzy Ministrem Spraw Zagranicznych oraz wiceszefem sarmackiego rządu, on , Tadeo oraz Józef Sowiński to wirtualni krewniacy obecnego Kanclerza Alberta oraz Marszałka Sejmu Santiago Smile

RE: Suderlandów dwóch - Joanna Walczak - 01 Wrz 2019

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Swoją drogą ciekawe czy Sarmacja zajmie jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie — Januszek jest  tam wszakże według mojej najlepszej wiedzy Ministrem Spraw Zagranicznych oraz wiceszefem sarmackiego rządu, on , Tadeo oraz Józef Sowiński to wirtualni krewniacy obecnego Kanclerza Alberta oraz Marszałka Sejmu Santiago Smile

Nikt nie powinien wykonywać żadnych kroków w stronę tego Królestwa. Proponuję przemilczeć temat tego tworu (nie jest to państwo, ponieważ Suderland jest jeden - Republika Suderlandu) i poczekać aż zdechnie. 
Bardzo nieprzyjemny żarty godzący w najważniejsze wartości Suderlandczyków. 
Pan Waksman też by produkował humorystyczne obrazki gdyby to Federacji Nordackiej ktoś próbował odebrać suwerenność? 
Widzę że nawet obywatele FN są w to zaangażowani. Nie bronie nikomu żartów ale ten jest bardzo niesmaczny.

RE: Suderlandów dwóch - Waksman - 01 Wrz 2019

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):
Z ciekawości a jakby Pan postąpił na ich miejscu? Nie rozumiem, co jest w ich komentarzach godnego piętnowania? (bo ewidentnie wskazuje na to mem przedstawiony w zacytowanym poście). Tym bardziej, że połowę twórców nowego "Królestwa" z Suderlandem łączy w zasadzie tylko osoba Wicehrabiego Sowińskiego (chyba, że o czymś nie wiem)... 

Swoją drogą przypomina mi to sytuację z zeszłorocznego lata, kiedy to stworzyłem forum Związku Winkulijskiego (dla sprawdzenia czujności pewnych osób) i w odpowiedzi otrzymałem od min. Pana, jako ówczesnego Prezydenta UTN całą gamę wypowiedzi o podobnym przesłaniu, tylko te były jeszcze bardziej ordynarne od tych w RS. 

Cytat:

W domyśle: "napiszcie coś ten tego, że w Suderlandzie murzynów biją, albo że to idioci abym się poczuł lepiej" Smile  
Panie Eriku, nigdzie nie wskazałem, jakoby należało piętnować ich wypowiedzi. Jeśli tak Pan odebrał ten post to jest to zła interpretacja. Owszem, wtedy poleciała soczysta wiązanka, ale ludzie się zmieniają. Teraz nie byłbym w stanie czegoś takiego powiedzieć. Wtedy sytuacja polityczna była ździebko inna. A zaproszenie do twórczej dyskusji nie było czymś w tym styly, co wskazał Pan, a zachętą do podania jakichkolwike argumentów, a nie wyzywania.

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):Swoją drogą ciekawe czy Sarmacja zajmie jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie — Januszek jest  tam wszakże według mojej najlepszej wiedzy Ministrem Spraw Zagranicznych oraz wiceszefem sarmackiego rządu, on , Tadeo oraz Józef Sowiński to wirtualni krewniacy obecnego Kanclerza Alberta oraz Marszałka Sejmu Santiago Smile
Moim zdaniem Sarmacja raczej oleje ten temat tak, jak to było z zamachem stanu.

Joanna Walczak napisał(a):

Nikt nie powinien wykonywać żadnych kroków w stronę tego Królestwa. Proponuję przemilczeć temat tego tworu (nie jest to państwo, ponieważ Suderland jest jeden - Republika Suderlandu) i poczekać aż zdechnie. 
Pan Waksman też by produkował humorystyczne obrazki gdyby to Federacji Nordackiej ktoś próbował odebrać suwerenność? 
Widzę że nawet obywatele FN są w to zaangażowani. Nie bronie nikomu żartów ale ten jest bardzo niesmaczny.
Ten mem nie powstał w związku z aktualnymi wydarzeniami w RS. Opisuje on zachowanie RS względem większości nowych mikronacji lub tych, które im się nie spodobają. Powstał w celach humorystycznych i nie miał na celu nikogo obrazić Wink

RE: Suderlandów dwóch - Filip I Gryf - 01 Wrz 2019

Joanna Walczak napisał(a):

Powiem tylko tyle. Niech Szanowna Pani przeczyta sobie historię Suderlandu, a wtedy dowie się, że Republika powstała na drodze zamachu stanu - a wtedy byłala monarchia. Królestwo Południolandii. Więc Suderland, można by było rzecz, we krwi ma monarchię a nie republikę. Wśród Suderlandzczykow są zarówno monarchiści jak i republikanie. Nie można więc mówić, że Suderland to tylko republikanie

RE: Suderlandów dwóch - Joanna Walczak - 01 Wrz 2019

Suderlandczycy akceptują republikę. Ktoś kto opuścił kraj nie powinien mieć żadnego wpływu na jego wygląd. Żadne państwo nie uzna tej podróbki.

RE: Suderlandów dwóch - Harrison Wells - 01 Wrz 2019

Joanna Walczak napisał(a):Suderlandczycy akceptują republikę. Ktoś kto opuścił kraj nie powinien mieć żadnego wpływu na jego wygląd. Żadne państwo nie uzna tej podróbki.

Ależ nikt nie opuścił Suderlandu, oni zostali lekko mówiąc wywaleni na zbity pysk. Nie wspominają o tym że pluja na karzdego kto im się nie podoba, sami sobie zgotowali takie bagno i teraz będą musieli sobie radzić z konsekwencjami własnych działań. 
Dlatego ze swojej strony popieram inicjatywę utworzenia królestwa, może przynajmniej z nimi będzie można normalnie porozmawiać.

Cytat:Panie Eriku, nigdzie nie wskazałem, jakoby należało piętnować ich wypowiedzi. Jeśli tak Pan odebrał ten post to jest to zła interpretacja. Owszem, wtedy poleciała soczysta wiązanka, ale ludzie się zmieniają. Teraz nie byłbym w stanie czegoś takiego powiedzieć. Wtedy sytuacja polityczna była ździebko inna. A zaproszenie do twórczej dyskusji nie było czymś w tym styly, co wskazał Pan, a zachętą do podania jakichkolwike argumentów, a nie wyzywania. 

Polemizowałbym, w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że rozpoczął Pan temat w sposób obiektywny, czyli w taki w jaki powinno zostać zaprezentowane omawiane zdarzenie, jednak daruje sobie dalsze drązenie tego tematu, z racji że merytoryczna część dyskusji zaczęła się rozwijać.

Cytat:Moim zdaniem Sarmacja raczej oleje ten temat tak, jak to było z zamachem stanu.

Fakt, Sarmaci zdaję się, że mało interesują się tym co się dzieje za ich granicami niemniej jednak ichniejszy establishment jest jakby nie patrząc w to wszystko zamieszany, nie wiem czy stoi za tym tylko chęć odbudowy monarchi w Suderlandzie czy też sprawa ma również drugie dno...

Cytat:Dlatego ze swojej strony popieram inicjatywę utworzenia królestwa, może przynajmniej z nimi będzie można normalnie porozmawiać.

Nawet jeżeli republikanie rzeczywiście odpuszczą sobie walkę o państwo, które tworzyć przez trzy ostatnie lata (w co nawet bardziej niż tylko wątpię), to osoby te nie opuszczą z dnia na dzień sobie dzialnosci w mikronacjach (tak tylko ostrzegam).