22 Lis 2023, 02:08:08
Cytat:Byłbym wdzięczny również, gdyby Ekscelencja Kardacz wyjaśnił jakie konkretne kroki winkulijska dyplomacja podejmie.Jak wspomniałem, w najbliższym czasie dojdzie do spotkania z głową państwa II Federacji Nordackiej. Trzeba wyszczególnić, że Jego Ekscelencja Prezydenta sam wyszedł z inicjatywą unormowania tej sytuacji (pierwotnie spotkanie miało dotyczyć czegoś innego). Pokazuję to, że mimo niechęci obozu rządzącego, u naszego sąsiada nadal żywa jest idea współpracy. To tyle, jeśli chodzi i Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Po rozmowach przedstawię co udało nam się osiągnąć.
Nie mogę obojętnie przejść wobec żądania nadania statusu persona non grata mojemu v-synowi. Bolesław jest skończony politycznie u nas, to nie ulega żadnym wątpliwościom. Jednak nie sądzę aby słuszne było podejmowanie tak drastycznych kroków. Bolesław, jako premier II FN, ma pełne prawo to własnych poglądów i kierowania polityką swojego państwa. Możemy się oburzać jego podejściem do nas, i bardzo słusznie, ale nie możemy uciekać się do takich zagrywek. Bolesław nie spełnił żadnych warunków, koniecznych do uzyskania takiej kary. Wykluczenie z życia politycznego oraz uniemożliwia pełnia jakichkolwiek funkcji publicznych, bo wątpię żeby ktokolwiek takie mu powierzył, jest dostatecznym policzkiem.