25 Wrz 2023, 00:33:18
Owszem, co do Orderu Budowniczych Winkulii miałem taki zamysł, ale teraz myślę, żeby był przyznawany za wkład w budowę kraju ogólnie, nie zaś za okres przed '19-tym. Jednak skoro moja propozycja nazwy nie pasuje, to nie będę oponował przeciwko innej, ale na miłość boską! Skąd jakiś wielki wschód Winkulii? Przecież nigdy czegoś takiego nie było i to dopiero jest sztuczne. To ja już wolę ten Order Rekboota/Orła Winkulijskiego (wg mnie można wprowadzić dwie nazwy zamiennie - i tak orzeł winkulijski po win. to Rekboot).
Ja akurat będę obstawał przy Krzyżu Egvala - głównie dlatego, że ta postać ma jakiś kult w naszej historiografii. No i w przypadku propozycji Order Bitwy Batawskiej znowu - nigdy o niczym takim nie słyszałem i wolę nazwę Gwiazda Walecznych. Nie ma sensu na siłę udziwniać; w końcu to odznaczenia, nie dewocjonalia.
Ja akurat będę obstawał przy Krzyżu Egvala - głównie dlatego, że ta postać ma jakiś kult w naszej historiografii. No i w przypadku propozycji Order Bitwy Batawskiej znowu - nigdy o niczym takim nie słyszałem i wolę nazwę Gwiazda Walecznych. Nie ma sensu na siłę udziwniać; w końcu to odznaczenia, nie dewocjonalia.