30 Sie 2023, 18:13:04
(30 Sie 2023, 18:04:47)Folksfüther napisał(a): Sam Niebiański Cesarz do nas zagościł, witam bardzo serdecznie.
Bardzo się cieszę że Wasza Cesarska Mość zdecydował odwiedzić nasz kraj. Tym bardziej że niedawno podpisaliśmy traktat o uznaniu. Nawet gdy jest to wizyta czysto poznawcza i rekreacyjna.
Cytat:postanowiłem przybyć do jednego z największych przeciwników tego kraju. Zawsze warto rozeznać się na czym polega wasz konflikt, a może i poznać jakieś nowe twarze?
Konflikt to chyba za dużo powiedziane. Bardziej bym to określił mianem oziębłych relacji z elementami personalnych sprzeczek. Ale cóż zrobić, gryziemy się tak z nimi w zasadzie od czasów I Federacji Nordackiej. Nigdy nie było nam po drodze, ale mam nadzieję że kiedyś zmienimy podejście do siebie. Już za czasów prezydentury Espady była na to szansa. To dobry, stonowany polityk.
Liczę że Wasza Cesarska Mość miło spędzić tutaj czas. Ze swojej strony zapraszam do Kawiarenki Królewskiej w Vihres na piwo z BECZKI.
Szanowny Panie Kardaczu,
Bardzo mi miło, że Minister który jako pierwszy zjawił się w Wiecznym Mieście i tutaj powitał mnie jako pierwszego. Nie spodziewałem się, że w tak przyjazny sposób zostanę powitany, gdyż moja sława na Nordacie nie jest zbyt pozytywna.
Nie mniej dziękuje za nakreślenie tych "przepychanek", teraz poznam drugą stronę medalu.
Dziękuję za zaproszenie. Postaram się pojawić tak szybko jak tylko pozwoli mi na to infrastruktura kraju.
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Hospodar Dehreiny Wschodniej