Związek Winkulijski
Witam ponownie - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Witam ponownie (/showthread.php?tid=5381)

Witam ponownie - Piotr Romanow - 30 Sie 2023

Witam serdecznie wszystkich mieszkańców Związku Winkulijskiego. Wyruszyłem w małą podróż po Nordacie, a skoro już rzuciłem obkiem FN i Muratyki, to postanowiłem przybyć do jednego z największych przeciwników tego kraju. Zawsze warto rozeznać się na czym polega wasz konflikt, a może i poznać jakieś nowe twarze? Smile

Bardzo chętnie dowiedział bym się więcej o Winkulii, zwiedził Wasze miasta, a także zapoznał się z kulturą. Także wszystkie linki i odnośniki są mile widziane.

Z wyrazami szcunku,
Piotr Romanow, Niebiański Cesarz

RE: Witam ponownie - Artur Kardacz - 30 Sie 2023

Sam Niebiański Cesarz do nas zagościł, witam bardzo serdecznie.

Bardzo się cieszę że Wasza Cesarska Mość zdecydował odwiedzić nasz kraj. Tym bardziej że niedawno podpisaliśmy traktat o uznaniu. Nawet gdy jest to wizyta czysto poznawcza i rekreacyjna. 

Cytat:postanowiłem przybyć do jednego z największych przeciwników tego kraju. Zawsze warto rozeznać się na czym polega wasz konflikt, a może i poznać jakieś nowe twarze?

Konflikt to chyba za dużo powiedziane. Bardziej bym to określił mianem oziębłych relacji z elementami personalnych sprzeczek. Ale cóż zrobić, gryziemy się tak z nimi w zasadzie od czasów I Federacji Nordackiej. Nigdy nie było nam po drodze, ale mam nadzieję że kiedyś zmienimy podejście do siebie. Już za czasów prezydentury Espady była na to szansa. To dobry, stonowany polityk. 

Liczę że Wasza Cesarska Mość miło spędzić tutaj czas. Ze swojej strony zapraszam do Kawiarenki Królewskiej w Vihres na piwo z BECZKI.

RE: Witam ponownie - Piotr Romanow - 30 Sie 2023

(30 Sie 2023, 18:04:47)Folksfüther napisał(a): Sam Niebiański Cesarz do nas zagościł, witam bardzo serdecznie.

Bardzo się cieszę że Wasza Cesarska Mość zdecydował odwiedzić nasz kraj. Tym bardziej że niedawno podpisaliśmy traktat o uznaniu. Nawet gdy jest to wizyta czysto poznawcza i rekreacyjna. 

Cytat:postanowiłem przybyć do jednego z największych przeciwników tego kraju. Zawsze warto rozeznać się na czym polega wasz konflikt, a może i poznać jakieś nowe twarze?

Konflikt to chyba za dużo powiedziane. Bardziej bym to określił mianem oziębłych relacji z elementami personalnych sprzeczek. Ale cóż zrobić, gryziemy się tak z nimi w zasadzie od czasów I Federacji Nordackiej. Nigdy nie było nam po drodze, ale mam nadzieję że kiedyś zmienimy podejście do siebie. Już za czasów prezydentury Espady była na to szansa. To dobry, stonowany polityk. 

Liczę że Wasza Cesarska Mość miło spędzić tutaj czas. Ze swojej strony zapraszam do Kawiarenki Królewskiej w Vihres na piwo z BECZKI.

Szanowny Panie Kardaczu,
Bardzo mi miło, że Minister który jako pierwszy zjawił się w Wiecznym Mieście i tutaj powitał mnie jako pierwszego. Nie spodziewałem się, że w tak przyjazny sposób zostanę powitany, gdyż moja sława na Nordacie nie jest zbyt pozytywna.

Nie mniej dziękuje za nakreślenie tych "przepychanek", teraz poznam drugą stronę medalu. 

Dziękuję za zaproszenie. Postaram się pojawić tak szybko jak tylko pozwoli mi na to infrastruktura kraju. Wink

RE: Witam ponownie - Adelajda Radziwiłłówna - 30 Sie 2023

Serdecznie witam na ziemiach Związku Winkulijskiego, jednocześnie życzę miłego pobytu.

RE: Witam ponownie - Piotr Romanow - 30 Sie 2023

(30 Sie 2023, 20:26:56)Adelaide von Hohenburg napisał(a): Serdecznie witam na ziemiach Związku Winkulijskiego, jednocześnie życzę miłego pobytu.

Witam,
Szanownej Pani jeszcze nie miałem przyjemności poznać. Oczywiście, dziękuję za miłe życzenia. Smile

RE: Witam ponownie - Erik Otton von Hohenburg - 30 Sie 2023

Witam serdecznie na ziemiach Winkulii! ze swojej strony zapraszam do odwiedzenia Górnej Winkulii - nasz region może poszczycić się długą historią, w tym również kontynuowaniem dziedzictwa krajów takich jak Santania i Burgia, Goruzja, Al-Alman (region Kucelgradu), czy Siyah. Bogatym i urozmaiconym krajobrazem. Natomiast jeśli chodzi o przydatne linki, to zachęcam do zapoznania się z artykułem na mikropedii, nieco nieaktualnym ale za to dość rozbudowanym jak na ichnie standardy oraz z katalogiem Biblioteki Narodowej, tam znajdzie WE na pewno wiele interesujących informacji o naszym kraju.

RE: Witam ponownie - Piotr Romanow - 31 Sie 2023

(30 Sie 2023, 20:55:10)Erik Otton von Hohenburg napisał(a):
Witam serdecznie na ziemiach Winkulii! ze swojej strony zapraszam do odwiedzenia Górnej Winkulii - nasz region może poszczycić się długą historią, w tym również kontynuowaniem dziedzictwa krajów takich jak Santania i Burgia, Goruzja, Al-Alman (region Kucelgradu), czy Siyah. Bogatym i urozmaiconym krajobrazem. Natomiast jeśli chodzi o przydatne linki, to zachęcam do zapoznania się z artykułem na mikropedii, nieco nieaktualnym ale za to dość rozbudowanym jak na ichnie standardy oraz z katalogiem Biblioteki Narodowej, tam znajdzie WE na pewno wiele interesujących informacji o naszym kraju.

Witam, dziękuję za tę linki, które ułatwią mi poruszanie się po waszym państwie, a także poznawaniem jego historii. Co do Al-Alman, akurat znany jest mi ten wątek, bowiem Januszeł Kuceł, założyciel Kucełgradu był obywatelem Batawii i zawsze musiał robić jakieś imby. Smile

RE: Witam ponownie - Alfred Fabian - 01 Wrz 2023

To ja również, z racji że dzisiaj mam luźniejszy dzień w pracy i mogę sobie pozwolić - witam na ziemiach Związku Winkulijskiego Waszą Najjaśniejszą Mość. Mam nadzieję, że zwiedzanie się uda, a kto wie, może przeciągnie się o wiele dłużej? Wink

W razie potrzeby służę pomocą, szczególnie, że jak się pojawią problemy, to ze względu na Wasze doświadczenie, będą bardzo ciekawe Smile

RE: Witam ponownie - Piotr Romanow - 01 Wrz 2023

Napewno będę starał się budować dobre stosunki na linii Nan Di - Winkulia, a co dalej? Kto wie. Wink