13 Sie 2023, 20:45:33
Generalnie, nadal uważam, że jedna dobrze sformatowana ustawa jest lepsza. Ograniczamy wtedy ich liczbę oraz mamy wszystko w jednym miejscu. Ale przekonuje mnie fakt, że minie jeszcze sporo czasu, zanim ogarniemy wszystkie odznaczenia, a tak moglibyśmy już zacząć je nadawać więc tak, ostatecznie, głównie z tego powodu, daję się przekonać na oddzielne dekrety. Specjalnie zrobię w Dzienniku Praw specjalny dział na dekrety związane z ustanowieniem orderów, a w nim jeszcze dodatkowy na dekrety z nadaniami orderów. Porządek i hierarchia muszą być zachowane.
Co do orderów, klasa, co do baretek... Mam wrażenie, że poziome pasy mogłyby być ciekawszym rozwiązaniem, natomiast obecne też są cudowne.
Natomiast jeżeli chodzi o honorarium. Tak, myślę że kwoty 600-300-100 będą w porządku i jesteśmy sobie na to pozwolić, natomiast boję się, czy stawiając honoraria na tym poziomie dla Orderu Korony (który wydaje mi się, nie był i pewnie nie będzie tym najważniejszym orderem w Winkulii), to będziemy mieli wystarczający budżet na honoraria przy innych orderach (np. Orderze św. Szymona, który mam nadzieję też powstanie)
Co do orderów, klasa, co do baretek... Mam wrażenie, że poziome pasy mogłyby być ciekawszym rozwiązaniem, natomiast obecne też są cudowne.
Natomiast jeżeli chodzi o honorarium. Tak, myślę że kwoty 600-300-100 będą w porządku i jesteśmy sobie na to pozwolić, natomiast boję się, czy stawiając honoraria na tym poziomie dla Orderu Korony (który wydaje mi się, nie był i pewnie nie będzie tym najważniejszym orderem w Winkulii), to będziemy mieli wystarczający budżet na honoraria przy innych orderach (np. Orderze św. Szymona, który mam nadzieję też powstanie)
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I