Skoro wersję wizualną mamy gotową (najwyżej coś się poprawi) to może załatwmy sprawy nadawania.
Jak napisał Mateusz - może być przyznany w obrębie jednej klasy tylko raz (trzymajmy się tego przy orderach, przy medalach etc. zobaczymy)
Może żeby dostać klasę wyższą trzeba by najpierw należeć do niższej? (najpierw trzeba by mieć klasę trzecią żeby przejść do drugiej, a drugą awansować do pierwszej). Myślę, że byłoby to dobre rozwiązanie (taki nasz mini odpowiednik sarmackiej drabinki honorowej, zresztą jak już ktoś dostanie najpierw klasę I to raczej nie będzie mu już zależeć na III). Nosiłoby się wtedy tylko insygnia (np. beretkę w sygnaturze) tylko najwyższej posiadanej klasy (oczywiście zwyczajowo, jak ktoś chce to może sobie wstawić co chce).
Honorarium - może 600 ren dla klasy I., 300 dla II., 100 dla III. Czyli w sumie (jeśli ktoś dojdzie do klasy I.) 1000 ren. Ustalenie stałej kwoty może też skłonić władze do ostrożnej polityki nadań (tak żeby ordery zachowały jakiś prestiż).
Nie wiem czy przekonałem Króla w kwestii prawnej (czyli żeby nie robić jednej gigantycznej ustawy o odznaczeniach).
Honorarium - może 600 ren dla klasy I., 300 dla II., 100 dla III. Czyli w sumie (jeśli ktoś dojdzie do klasy I.) 1000 ren. Ustalenie stałej kwoty może też skłonić władze do ostrożnej polityki nadań (tak żeby ordery zachowały jakiś prestiż).
Nie wiem czy przekonałem Króla w kwestii prawnej (czyli żeby nie robić jednej gigantycznej ustawy o odznaczeniach).