31 Lip 2023, 21:44:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31 Lip 2023, 21:48:58 przez Alfred Fabian.)
OBWIESZCZENIE KRÓLEWSKIE
Niniejszym, na mocy Dekretu Królewskiego z dnia 6. października o Ministrze Stanu
zarządzam
Wybory Ministra Stanu
Przedstawiam również kalendarz wyborczy
od 1. sierpnia godz. 0:00 do 11. sierpnia godz. 23:59 - zgłaszanie kandydatur w wyborach
od 12. sierpnia godz. 0:00 do 13. sierpnia godz. 21:00 - jawne i równe wybory Ministra Stanu
Czynne oraz bierne prawo wyborcze posiadają WSZYSCY OBYWATELE Związku Winkulijskiego.
Głos wszystkich obywateli w wyborach jest RÓWNY.
Zarówno zgłaszanie kandydatur jak i głosowanie odbywają się jawnie w niniejszym wątku.
Kilka słów ode mnie. Jestem negatywnie nastawiony do dalszego przeprowadzania wyborów Ministra Stanu. Nie widzę powodów, dla których powinniśmy dalej trzymać tę procedurę w systemie prawnym kraju. Gdyby obecny Minister Stanu nie zwrócił mi uwagi na ten fakt, prawdopodobnie dalej żylibyśmy w kraju, w którym władzę pełni osoba, która już dawno zakończyła kadencję. Dlatego też po zakończeniu wyborów, wniosę do Trybuny Ludowej wniosek o opinię w tejże sprawie. Nie zaprzątajmy nią sobie jednak głowy w trakcie kampanii wyborczej. Liczę na obywatelskie zaangażowanie w to, niewykluczone, że ostatnie w najbliższym czasie, święto demokracji, którego celebrę rozpoczęliśmy już referendum w sprawie uczestnictwa Winkulii w II Federacji Nordackiej.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I