![]() |
|
Wybory Ministra Stanu III kadencji - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Wybory Ministra Stanu III kadencji (/showthread.php?tid=5311) Strony:
1
2
|
Wybory Ministra Stanu III kadencji - Alfred Fabian - 31 Lip 2023 OBWIESZCZENIE KRÓLEWSKIE
Niniejszym, na mocy Dekretu Królewskiego z dnia 6. października o Ministrze Stanu
zarządzam
Wybory Ministra Stanu
Przedstawiam również kalendarz wyborczy od 1. sierpnia godz. 0:00 do 11. sierpnia godz. 23:59 - zgłaszanie kandydatur w wyborach od 12. sierpnia godz. 0:00 do 13. sierpnia godz. 21:00 - jawne i równe wybory Ministra Stanu Czynne oraz bierne prawo wyborcze posiadają WSZYSCY OBYWATELE Związku Winkulijskiego. Głos wszystkich obywateli w wyborach jest RÓWNY. Zarówno zgłaszanie kandydatur jak i głosowanie odbywają się jawnie w niniejszym wątku. Kilka słów ode mnie. Jestem negatywnie nastawiony do dalszego przeprowadzania wyborów Ministra Stanu. Nie widzę powodów, dla których powinniśmy dalej trzymać tę procedurę w systemie prawnym kraju. Gdyby obecny Minister Stanu nie zwrócił mi uwagi na ten fakt, prawdopodobnie dalej żylibyśmy w kraju, w którym władzę pełni osoba, która już dawno zakończyła kadencję. Dlatego też po zakończeniu wyborów, wniosę do Trybuny Ludowej wniosek o opinię w tejże sprawie. Nie zaprzątajmy nią sobie jednak głowy w trakcie kampanii wyborczej. Liczę na obywatelskie zaangażowanie w to, niewykluczone, że ostatnie w najbliższym czasie, święto demokracji, którego celebrę rozpoczęliśmy już referendum w sprawie uczestnictwa Winkulii w II Federacji Nordackiej.
RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Burek - 31 Lip 2023 (31 Lip 2023, 21:44:09)Alfred Fabian napisał(a): od 12. sierpnia godz. 0:00 do 13. października godz. 21:00 - jawne i równe wybory Ministra Stanu Wybory będą trwały 2 miesiące?
RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Alfred Fabian - 31 Lip 2023 Mój błąd, tylko 2 dni. Dzięki za weryfikację, poprawiono obwieszczenie. RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Artur Kardacz - 01 Sie 2023 Zgłaszam się RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Mateusz Żmigrodzki - 01 Sie 2023 Zgłaszam swoją kandydaturę z ramienia Komitetu Wyborczego Folksbundu RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Kamiljan de Harlin - 01 Sie 2023 Zgłaszam się jako kandydat niezależny. RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Henryk Wespucci - 01 Sie 2023 Szanowni Państwo, Wysoka Izbo, pora skończyć z okradaniem nas, obywateli. Rządy Hohenburgów doprowadzają nasz kraj do upadku. Osoby rywalizujące o wpływy w rodzinie nie mogą patrzeć i nie patrzą na dobro naszego kraju. Ambicyjna polityka antynordacka doprowadziła do tego, że zaprzepaściliśmy szansę na nasz rozwój i pisanie historii na nowo. Obywatele zmanipulowani przez hohenburdzką kastę która stała za nagonką antynordacką przypieczętowali los Związku Winkulijskiego. Winkulia mogła wyrosnąć na dominującą siłę Nordaty, zjednoczonej Nordaty. Tylko rewizja priorytetów umożliwi nam wypłynięcie na szerokie wody. Skończmy z Hohenburgami. Musimy raz na zawsze odciąć pępowinę państwa od rodziny. To państwo nie jest własnością jednej rodziny. To nie jest posiadłość jednej rodziny. To jest także mój dom i wielu innych osób! Zgłaszam swoją kandydaturę na Ministra Stanu. RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Artur Kardacz - 06 Sie 2023 Szanowni! W celu odciążenia się z obowiązków pragnę wycofać swoją kandydaturę. Po przemyśleniu sprawy zdecydowałem, że poświęcę się innym rzeczom, które wymagają mojej uwagi. Dziękuję RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Alfred Fabian - 12 Sie 2023 Ponieważ pojawiły się wątpliwości, informuję o rozpoczęciu głosowania. Głosowanie zgodnie z dekretem jest jawne i odbywa się w poniższym wątku na forum. RE: Wybory Ministra Stanu III kadencji - Artur Kardacz - 12 Sie 2023 Mateusz Żmigrodzki |