(27 Lip 2023, 14:08:43)Alfred Fabian napisał(a): Myślę, że na odznaczenia rocznicowe trochę jednak za późno.Nie jest za późno.
Naprawdę moim zdaniem 5 rocznica jest dość wyjątkowa, rok się jeszcze nie skończył, można nadawać, tylko poprawię parę rzeczy i zrobię beretkę.
(27 Lip 2023, 14:08:43)Alfred Fabian napisał(a): Natomiast jak masz czas i ochotę, to możesz spróbować z Orderem św. Szymona - otwarta księga na awersie i dewiza Winkulii (lex, labor et patria / pol. Prawo, Praca i Ojczyzna/ tłumaczenie na winkulijski też byłoby fajne) pod nią brzmi sensownie. Order św. Szymona miał chyba tylko jeden stopień, tego bym się trzymał. Sam bym chętnie się pobawił w robienie orderów w wolnej, a w tym przypadku nawet mniej wolnej chwili, ale sam wiem, jak to się skończy. A tak, miałbym co Ci w końcu nadać za zasługi na rzecz WinkuliiNajpierw chyba zaczniemy od Orderu Korony.
(27 Lip 2023, 14:41:43)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Co do Orderu Korony - ja bym proponował po prostu z jednej strony symbol korony, a z drugiej strony napis za zasługi dla Winkulii. Co do klas to jak najbardziej popieram, propozycję z tymi trzema.W przypadku pierwszej klasy wstęga wyglądałaby mniej więcej tak
W przypadku niższych klas idziemy bardziej w coś takiego czy takiego pod względem wstęgi?
A i czy Król mógłby przesłać herb w svg albo dać linka do źródła z jakiego jest korona. ( @Alfred Fabian)