14 Sie 2022, 22:04:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14 Sie 2022, 22:20:00 przez Leszek Ebe-Grüner.)
Drodzy przyjaciele. Za zgodą KUS, przybywamy do Insulii w celu zbadania sprawy, jaką widzicie w tytule. Moim celem, jest ochrona waszych obywateli, ale też i mieszkańców Pollinu przed tym niebezpiecznym zagrożeniem! Niżej daję zdjęcie jakże wielkiego zagrożenia:
![[Obrazek: header.jpg?t=1655832343]](https://cdn.cloudflare.steamstatic.com/steam/apps/33100/header.jpg?t=1655832343)
Facet, który jest na tym zdjęciu, to nie wiemy dokładnie co się z nim stało. Dlatego przy badaniu tej sprawy zobaczę czy przeżył, czy nie przeżył....
Ale się nie obawiajcie.... Wkrótce wypędzimy tych Alienów...
Głęboki oddech. Znalazłem jakiś opuszczony budynek w Insulii. Prawdopodobnie opuszczona szkoła. Wchodzę tam. Nagle coś wyskakuje za drzwi! A nie, to tylko mop uderzył w drzwi.... Z latarką ruszam ku niebezpieczeństwu. Korytarze są puste... jest cisza... Pamiętając co mówił Prezydent RLS ,,PRZEZ TWE OCZY ZIELONE i włączmy światło na maksa", jestem gotowy użyć tej taktyki w każdej chwili.... Sprawdzam kolejne sale i dopiero w ostatniej sali lekcyjnej z geografii znajduję list. Oto jego treść:
,,Nie mam za dużo czasu, więc piszę to na szybko.
Jestem z agencji [TAJNE], która ma wytropić Alienów, którzy [TAJNE].
Żeby rozszyfrować ten list, potrzebujecie specjalnego światła,
które znajdziecie dopiero jak zjedziecie windą do piętra -3.
[TAJNE]. [TAJNE], także musisz je powstrzymać!"
Po przeczytaniu listu, szukałem windy... I znalazłem. Wszedłem do środka, uruchomiłem ją, nie wiedząc co dokładnie czeka mnie na dole.... Coś słyszałem.....
![[Obrazek: header.jpg?t=1655832343]](https://cdn.cloudflare.steamstatic.com/steam/apps/33100/header.jpg?t=1655832343)
Facet, który jest na tym zdjęciu, to nie wiemy dokładnie co się z nim stało. Dlatego przy badaniu tej sprawy zobaczę czy przeżył, czy nie przeżył....
Ale się nie obawiajcie.... Wkrótce wypędzimy tych Alienów...
Głęboki oddech. Znalazłem jakiś opuszczony budynek w Insulii. Prawdopodobnie opuszczona szkoła. Wchodzę tam. Nagle coś wyskakuje za drzwi! A nie, to tylko mop uderzył w drzwi.... Z latarką ruszam ku niebezpieczeństwu. Korytarze są puste... jest cisza... Pamiętając co mówił Prezydent RLS ,,PRZEZ TWE OCZY ZIELONE i włączmy światło na maksa", jestem gotowy użyć tej taktyki w każdej chwili.... Sprawdzam kolejne sale i dopiero w ostatniej sali lekcyjnej z geografii znajduję list. Oto jego treść:
,,Nie mam za dużo czasu, więc piszę to na szybko.
Jestem z agencji [TAJNE], która ma wytropić Alienów, którzy [TAJNE].
Żeby rozszyfrować ten list, potrzebujecie specjalnego światła,
które znajdziecie dopiero jak zjedziecie windą do piętra -3.
[TAJNE]. [TAJNE], także musisz je powstrzymać!"
Po przeczytaniu listu, szukałem windy... I znalazłem. Wszedłem do środka, uruchomiłem ją, nie wiedząc co dokładnie czeka mnie na dole.... Coś słyszałem.....