![]() |
|
Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Fora Archiwalne pozostałych państw (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=949) +---- Dział: Cesarstwo Insulii (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=862) +----- Dział: Terytorium (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=872) +------ Dział: Dzielnica Senioralna - Doctrina (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=104) +------ Wątek: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" (/showthread.php?tid=4825) Strony:
1
2
|
Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Leszek Ebe-Grüner - 14 Sie 2022 Drodzy przyjaciele. Za zgodą KUS, przybywamy do Insulii w celu zbadania sprawy, jaką widzicie w tytule. Moim celem, jest ochrona waszych obywateli, ale też i mieszkańców Pollinu przed tym niebezpiecznym zagrożeniem! Niżej daję zdjęcie jakże wielkiego zagrożenia: ![]() Facet, który jest na tym zdjęciu, to nie wiemy dokładnie co się z nim stało. Dlatego przy badaniu tej sprawy zobaczę czy przeżył, czy nie przeżył.... Ale się nie obawiajcie.... Wkrótce wypędzimy tych Alienów... Głęboki oddech. Znalazłem jakiś opuszczony budynek w Insulii. Prawdopodobnie opuszczona szkoła. Wchodzę tam. Nagle coś wyskakuje za drzwi! A nie, to tylko mop uderzył w drzwi.... Z latarką ruszam ku niebezpieczeństwu. Korytarze są puste... jest cisza... Pamiętając co mówił Prezydent RLS ,,PRZEZ TWE OCZY ZIELONE i włączmy światło na maksa", jestem gotowy użyć tej taktyki w każdej chwili.... Sprawdzam kolejne sale i dopiero w ostatniej sali lekcyjnej z geografii znajduję list. Oto jego treść: ,,Nie mam za dużo czasu, więc piszę to na szybko. Jestem z agencji [TAJNE], która ma wytropić Alienów, którzy [TAJNE]. Żeby rozszyfrować ten list, potrzebujecie specjalnego światła, które znajdziecie dopiero jak zjedziecie windą do piętra -3. [TAJNE]. [TAJNE], także musisz je powstrzymać!" Po przeczytaniu listu, szukałem windy... I znalazłem. Wszedłem do środka, uruchomiłem ją, nie wiedząc co dokładnie czeka mnie na dole.... Coś słyszałem..... RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Leszek Ebe-Grüner - 15 Sie 2022 Tak też windą przyjechałem na dół. Specjalne światło w pewnej latarce znalazłem tuż przy wejściu do windy na dole. Tak brzmiał cały tekst: ,,Nie mam za dużo czasu, więc piszę to na szybko. Jestem z agencji ODSU(Organizacja do spraw UFO), która ma wytropić Alienów, którzy wylądowali na Pollinie, pod terenami Doctriny i robią tzw.gniazda. Żeby rozszyfrować ten list, potrzebujecie specjalnego światła, które znajdziecie dopiero jak zjedziecie windą do piętra -3. Usłyszałem je i widzę że... mają czerwone oczy. Biegną do mnie te Alieny, są wrogo nastawione, także musisz je powstrzymać!" Następnie udałem się do miejsca, w którym było słychać jakiś dziwny dźwięk. Taki jakby ktoś sapał. Widzę ich, robię tą taktykę-,,Przez twe oczy zielone" po czym włączyłem światło na maksa i.... podziałało..... ale tylko na jeden gatunek..... RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Kamiljan de Harlin - 15 Sie 2022 Szokujące! Nie byłem świadom tego, że w budynku dawnej szkoły dzieją się takie rzeczy... Mówcie, jeśli tylko będziecie czegoś potrzebowali, np. oddziałów wojskowych. RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Leszek Ebe-Grüner - 15 Sie 2022 Gdy goniły mnie te potwory z innego świata, to uciekałem, gdzie pieprz rośnie! Gdy już trafiłem do windy, to na szczęście pojechała na górę. Następnie z niej szybko wyszedłem, opuściłem starą szkołę i poleciałem zawiadomić wojsko Insulii o tym incydencie... @Kamiljan de Harlin z tej strony zastępca dowódcy KUS! potrzebuje wsparcia, powtarzam potrzebujemy wsparcia w postaci komandosów! RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Kamiljan de Harlin - 17 Sie 2022 Wojsko potrzebowało trochę czasu by się zebrać, ale w końcu upragnione posiłki nadeszły. Pod szkołę przyjechały opancerzone i uzbrojone wozy, a z nich wysiedli ubrani w kevlarowe kamizelki i tytanowe hełmy żołnierze specjalni. To elita elity wraz z najwyższym dowództwem – zero mięsa armatniego i 100% wyszkolonych zawodowców wyposażonych w zaawansowany sprzęt. Do Leszka podszedł jeden z dowódców: – Przybyliśmy zbadać tę... niecodzienną sytuację. Prawdę mówiąc niedowierzam tym opowieściom, ale lepiej dmuchać na zimne i pomóc, zamiast nie pomóc, ale dawać grunt pod rozwój plotek. Czego Szanowny Pan sobie życzy od naszych komandosów? Mamy Was osłaniać? Iść przodem i zbadać teren? Rozbroić jakąś bombę lub złamać mechanizm? Wzięliśmy ze sobą ekspertów od wszystkiego. RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Leszek Ebe-Grüner - 17 Sie 2022 Witajcie szanowni komandosi. Sprawa jest wagi wręcz Pollinowej! Misja w której bierzecie udział, jest bardzo niebezpieczna! Tym razem chodzi o coś zdecydowanie gorszego od bomby. Są to Alieny, ukryte w podziemiach starej szkoły! A jako że jesteście najlepsi z najlepszych, to w was jest nadzieja całego świata Pollinowego! Oczywiście udam się z wami do tej misji, ale jakby nie było przeszkodą, to bardziej w postaci informatora, gdyż nie posiadam umiejętności bojowej. A teraz wejdźmy do szkoły, w jej samej na szczęście nie ma zagrożenia. Po czym byli już w środku szkoły A i najważniejsze! Oto oddaję ten materiał dowodowy do waszego dowódcy Po czym dał im ten list i latarkę z specjalnym światłem. A te światło będzie wam potrzebne, do odczytania całej treści listu! Gdy już go przeczytacie, to w tej windzie przed nami... To ona prowadzi na piętro -3 i tam znajdziemy te bestie z innej planety... RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Kamiljan de Harlin - 17 Sie 2022 Komandosom nie trzeba było znowu powtarzać. Od razu ruszyli do akcji. Przy windzie zgromadziła się trójka techników. Jeden badał panel z numerami pięter, drugi drzwiczki windy, a trzeci sam dźwig. Po długich badaniach i rozważaniach, a następnie zaciekłej dyskusji, doszli do fundamentalnej konkluzji, że ta winda jest najzwyklejszą w świecie windą i nie ma w niej nic specjalnego. Dyskusja nagle zeszła na dodatki do ciasta dyniowego. Dowódca po chwili myślenia uciszył zgromadzonych. – Skoro winda nie stanowi żadnego zagrożenia, to chyba powinniśmy z niej skorzystać zamiast marnować czas na pogaduchy – zauważył dowódca. – Ale zanim, to podajcie mi ten list z latarką... RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Leszek Ebe-Grüner - 17 Sie 2022 A oto, co było napisane w liście: ,,Nie mam za dużo czasu, więc piszę to na szybko. Jestem z agencji ODSU(Organizacja do spraw UFO), która ma wytropić Alienów, którzy wylądowali na Pollinie, pod terenami Doctriny i robią tzw.gniazda. Żeby rozszyfrować ten list, potrzebujecie specjalnego światła, które znajdziecie dopiero jak zjedziecie windą do piętra -3. Usłyszałem je i widzę że... mają czerwone oczy. Biegną do mnie te Alieny, są wrogo nastawione, także musisz je powstrzymać!" Także Dowódco Komandosów, kiedy ruszamy windą na piętro -3? RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Kamiljan de Harlin - 17 Sie 2022 Wyruszajmy więc! Mamy dość sporo ludzi, więc chyba zejdziemy tam w dwóch grupach. Winda jest jedna, więc druga grupa będzie musiała poczekać aż pierwsza zjedzie. RE: Misja ,,Zagadka Alien z Insulii" - Leszek Ebe-Grüner - 17 Sie 2022 Tak też ruszyli w stronę -3 piętra. Coś nagle mi zaśmierdziało. A nie to jednak ja puściłem bąka ze strachu... Ale jesteśmy na miejscu. Słychać ich, ale nie widać. Prawdopodobnie wiedzą już o naszej obecności. Druga grupa jest nieświadoma co dzieje się na dole. Tymczasem wszyscy powoli ruszają tak, by nie było nas słychać.... |