23 Mar 2021, 22:29:40
(23 Mar 2021, 20:34:47)Deemer Saviour napisał(a): A jakie to przyczyny? Dla mnie centralizacja to wybitnie pożądane zjawisko, jeśli chcemy przetrwać w kurczącym się mikroświecie.
Rozumiem że Pan nie jest zaznajomiony z obecną sytuacją. SRW wchodziło w układ z Voxlandem z zagwarantowaną autonomią. W przypadku zcentralizowania ZP takowe przestanie istnieć.
(23 Mar 2021, 20:34:47)Deemer Saviour napisał(a): To pozbawi nas bezpieczeństwa. Prowincje powinny zajmować się sprawami wewnętrznymi, a centrala zewnętrznymi. Podzielone wojsko jest nieefektywne, co udowodniła nam historia.Obecnie nie ma żadnych argumentów by tworzyć federalne siły zbrojne. Poza tym, w przypadku rozpadu takowe siły zbrojne mogłyby doprowadzić do wojny. Obecnie konstytucja mówi o wzajemnej nieagresji obu armii i obowiązku wzajemnej obrony. Moja polityka zagraniczna jako Prezydenta SRW jest bardzo bezpiczena i racjonalna. Jak mówiłem podpisałem umowę o bazie wojskowej Bialeńskich Sił Zbrojnych, a także w planach jest traktat o nieagresji z obecnie największym zagrożeniem dla ZP czyli ZKRM. Siły federalne są zupełnie zbędne i prowadzą do konfliktów. Nie wiem czy Pan ma jakieś imperialne marzenia?
(23 Mar 2021, 20:34:47)Deemer Saviour napisał(a): Mało ambitne plany. Jak obywatele będą chcieli wywłaszczania bogatych, to Pan się zgodzi?
Jak ja jako Prezydent będę sobie robił nie to co chce większość obywateli to skończy się to 4 maja czyli ultimatum - albo dymisją Prezydenta albo rozpadem ZP.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak