08 Mar 2021, 21:53:38
Szanowni państwo
Chciałem na początku życzyć wszystkiego najlepszego wszystkim kobietom, żyjącym w naszym kraju, ale później uświadomiłem sobie, że takich nie ma.
Niemniej, pora ustąpić. Nie mam energii, aby dalej sprawować urząd prezydenta. Wszystkie plany, jakie miałem na tę kadencję legły w gruzach, nie dlatego, że nie jest możliwa ich realizacja - brakuje mi na ich realizację chęci i czasu. Nie mam siły, aby ciągnąć ten wózek.
Nie osiągnąłem zbyt wiele, w sumie to nie mam nic, czym mógłbym się pochwalić. Bieżących spraw też nie było za dużo, rocznica nie wyszła tak dobrze, jakbym chciał - może trzeba było pokusić się o coś w kameralnym gronie - nie ma co teraz rozstrzygać. Pełniłem w miarę aktywnie rolę pośrednika pomiędzy obywatelami, a Światowym Związkiem Filatelistycznym, mam nadzieję, że będę miał możliwość czynienia tego dalej - poza tym, że nie jest to jakoś mocno absorbujące, a znaczków nie emitujemy aż tak często.
Nie nareperowałem prawa, skończyło się na planach. Mam jednak nadzieję, że opracowane schematy i rozmowy, jakie się odbyły będą źródłem, do którego mój następca zechce się odwołać - to przed nim będzie stało wyzwanie, jakim jest dostosowanie lub zmiana prawa, które w wielu miejscach jest ze sobą sprzeczne. Nie osiągnąłem nic na polu kultury, co najwyżej kilka opisów w Zanahorii - przy czym z urzędu zanahoryjskiego Księcia, nie winkulijskiego prezydenta. Nie napisałem systemu gospodarczego, bank powstał przed prezydenturą, a trailer ukazany w dniu rocznicy był na tyle dziurawy, że pozwoliłem jedynie liznąć pomysł, aniżeli faktycznie pokazać, jak system będzie działał.
Ze spraw organizacyjnych - w Zgromadzeniu Krajowym pojawi się niedługo uchwała w sprawie opróżnienia urzędu Prezydenta i powołania osoby tymczasowo sprawującej urząd oraz odpowiedzialnej za przeprowadzenie wyborów - po konsultacji z tą osobą zdecydowałem, że będzie to Mateusz Żmigrodzki. Ma on obecnie wystarczająco dużo czasu na przeprowadzenie wyborów i daje gwarancję, że nie będą one odwlekane.
Na koniec może jednak kilka pozytywnych newsów. Dalej zostaję, pomogę ciągnąć ten wózek drobnymi aktywnościami. Nadal będę próbował jakoś narracyjnie podziałać z rozwojem Zanahorii - raz na jakiś czas może coś się pojawi.
Czekamy na wyznaczenie daty emisji znaczka z Szymonem Uchastokiem w Światowym Związku Filatelistycznym - jesteśmy na ostatniej prostej. Czekam również na projekt znaczka z Imperatorem Palpatajnem, pojawił się pomysł emisji serii znaczków z prezydentami Związku - i jak najbardziej popieram ten pomysł.
Reprezentacja Winkulii pojawi się w przyszłym sezonie rozgrywek MUP - drużyna już istnieje natomiast w systemie i czekamy na sparing z drużyną z Voxlandu - zaplanowany został na 10 marca - środę. Będę informował o poczynaniach drużyny na bieżąco.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I