![]() |
|
Pora na lepsze czasy - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187) +---- Wątek: Pora na lepsze czasy (/showthread.php?tid=3252) |
Pora na lepsze czasy - Alfred Fabian - 08 Mar 2021 Szanowni państwo
Chciałem na początku życzyć wszystkiego najlepszego wszystkim kobietom, żyjącym w naszym kraju, ale później uświadomiłem sobie, że takich nie ma.
Niemniej, pora ustąpić. Nie mam energii, aby dalej sprawować urząd prezydenta. Wszystkie plany, jakie miałem na tę kadencję legły w gruzach, nie dlatego, że nie jest możliwa ich realizacja - brakuje mi na ich realizację chęci i czasu. Nie mam siły, aby ciągnąć ten wózek.
Nie osiągnąłem zbyt wiele, w sumie to nie mam nic, czym mógłbym się pochwalić. Bieżących spraw też nie było za dużo, rocznica nie wyszła tak dobrze, jakbym chciał - może trzeba było pokusić się o coś w kameralnym gronie - nie ma co teraz rozstrzygać. Pełniłem w miarę aktywnie rolę pośrednika pomiędzy obywatelami, a Światowym Związkiem Filatelistycznym, mam nadzieję, że będę miał możliwość czynienia tego dalej - poza tym, że nie jest to jakoś mocno absorbujące, a znaczków nie emitujemy aż tak często.
Nie nareperowałem prawa, skończyło się na planach. Mam jednak nadzieję, że opracowane schematy i rozmowy, jakie się odbyły będą źródłem, do którego mój następca zechce się odwołać - to przed nim będzie stało wyzwanie, jakim jest dostosowanie lub zmiana prawa, które w wielu miejscach jest ze sobą sprzeczne. Nie osiągnąłem nic na polu kultury, co najwyżej kilka opisów w Zanahorii - przy czym z urzędu zanahoryjskiego Księcia, nie winkulijskiego prezydenta. Nie napisałem systemu gospodarczego, bank powstał przed prezydenturą, a trailer ukazany w dniu rocznicy był na tyle dziurawy, że pozwoliłem jedynie liznąć pomysł, aniżeli faktycznie pokazać, jak system będzie działał.
Ze spraw organizacyjnych - w Zgromadzeniu Krajowym pojawi się niedługo uchwała w sprawie opróżnienia urzędu Prezydenta i powołania osoby tymczasowo sprawującej urząd oraz odpowiedzialnej za przeprowadzenie wyborów - po konsultacji z tą osobą zdecydowałem, że będzie to Mateusz Żmigrodzki. Ma on obecnie wystarczająco dużo czasu na przeprowadzenie wyborów i daje gwarancję, że nie będą one odwlekane.
Na koniec może jednak kilka pozytywnych newsów. Dalej zostaję, pomogę ciągnąć ten wózek drobnymi aktywnościami. Nadal będę próbował jakoś narracyjnie podziałać z rozwojem Zanahorii - raz na jakiś czas może coś się pojawi.
Czekamy na wyznaczenie daty emisji znaczka z Szymonem Uchastokiem w Światowym Związku Filatelistycznym - jesteśmy na ostatniej prostej. Czekam również na projekt znaczka z Imperatorem Palpatajnem, pojawił się pomysł emisji serii znaczków z prezydentami Związku - i jak najbardziej popieram ten pomysł.
Reprezentacja Winkulii pojawi się w przyszłym sezonie rozgrywek MUP - drużyna już istnieje natomiast w systemie i czekamy na sparing z drużyną z Voxlandu - zaplanowany został na 10 marca - środę. Będę informował o poczynaniach drużyny na bieżąco.
RE: Pora na lepsze czasy - Artur Kardacz - 08 Mar 2021 Pewniaki w życiu: 1. Śmierć 2. Podatki 3. Rezygnacja Alfreda Z duuużym dystansem proszę. RE: Pora na lepsze czasy - Erik Otton von Hohenburg - 08 Mar 2021 Wasza Ekscelencjo, Z wielkim żalem przyjmuje powyższą wiadomość o planowanej dymisji. U w pełni szanuję podjętą decyzję, przyczym też nie zgadzam się z tak surową samokrytyką. Choć wprawdzie wielu rzeczy nie dało się nam zrealizować, to jednak wynikają one poprostu takiej, a nie innej z natury rzeczy i generalnej słabości naszego kraju. Myślę, że polityka prowadzona przez odchodzący gabinet, była rzetelna i powściągliwa — samo to w naszych warunkach zasługuje na uznanie. Cieszę się z faktu, iż WE nie uszczupli naszej społeczności i będzie obecny w miarę swoich możliwości, w naszym życiu publicznym.
Z najlepszymi życzeniami (-)
RE: Pora na lepsze czasy - Mateusz Żmigrodzki - 09 Mar 2021 (08 Mar 2021, 21:53:38)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): Oj tam, przecież mamy nasze v-kobiety... ![]() A tak na poważnie - to szkoda, że odchodzisz z tego stanowiska, ale decyzję twoją rozumiem i masz do niej pełne prawo. Chciałbym podkreślić jedną rzecz - w żaden sposób nie zawiodłeś nas. Najważniejsze jest to, że w ogóle chcesz tutaj z nami być. Dlatego też, cieszymy się, że pozostaniesz częścią naszej niedużej winkulijskiej rodziny. A dziś z okazji Dnia Mężczyzn życzę Tobie i wszystkim innym obywatelom wszystkiego dobrego. Niech się Wam szczęści jak najwięcej! |