18 Sty 2021, 19:36:38
Aby nie mnożyć wątków, zdecydowałem się wykorzystać ten, myślę, że jest adekwatny do sytuacji. Lada dzień rocznica, wypada przygotować się na nią jak najdokładniej. W związku z tym chciałbym przedstawić powierzchowny plan, jaki chciałbym zrealizować oraz działania już podjęte związane z organizacją rocznicy.
Zaczynając może od rzeczy przyjemniejszych - zarezerwowałem termin emisji znaczka pocztowego w Światowym Związku Filatelistycznym oraz ogłosiłem konkurs na projekt znaczka. Pierwsze propozycje zostały już złożone, mam jednak nadzieję, że będzie w czym wybierać.
Kolejnym elementem, jaki bym chciał zrealizować są obchody rocznicy w Mieście Stołecznym Kanugard. Mam nadzieję, że uda nam się przygotować miasto na gości oraz zorganizować bardzo huczną uroczystość. Zamierzam również wysłać zaproszenia do głów państw wirtualnych, zarówno tych mniej, jak i bardziej znanych.
Gdy zapraszamy gości, wypada również przygotować jakieś atrakcje. Myślę, że najlepsza w tym wypadku będzie bal po części oficjalnej. 7 lutego wypada w niedzielę, co jest bardzo dobrym terminem na organizację jakiejkolwiek uroczystości. W trakcie uroczystości zamierzam również wręczyć odznaczenia państwowe oraz wypłacić nagrody finansowe dla zasłużonych osób zamieszkujących Związek Winkulijski.
Uroczystość rozpoczęłaby się na forum o godzinie 19, 7 lutego, w trakcie której przeprowadzilibyśmy główny trzon (część wojskowa, przemówienie Prezydenckie, rozdanie nagród i odznaczeń), a później rozpoczęlibyśmy narracyjny bal, który potrwałby przez tydzień (narracyjnie oczywiście byłoby to zamknięte w ciągu jednego wieczoru). W jego trakcie goście z zagranicy mieliby możliwość przemówienia, na stołach pojawiłyby się zarówno winkulijskie rarytasy, jak i potrawy zagraniczne.
Niemniej, obchody rocznicy chciałbym zacząć już 5 lutego, jeżeli oczywiście pomożecie. Chciałbym wybrać się z okazji rocznicy w podróż oraz odwiedzić wszystkie dzielnice, o ile oczywiście zgodzą się mnie przyjąć. Generalnie, szablonowy plan wyglądałby następująco:
1. Krótki wstęp narracyjny, przybycie do dzielnicy, chwila zwiedzania
2. Przemówionko Prezydenta, a także przedstawiciela dzielnicy
3. (opcjonalnie) Posiłek
4. Zakończenie i wyruszenie w dalszą podróż.
Pobudziłoby to narrację, a także pozwoliło zawiązać relację na linii centrala-dzielnice. Mam nadzieję, że mogę na was liczyć.
![[Obrazek: 99527777916551826.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1054/99527777916551826.png)
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I