25 Lis 2020, 19:12:17
(25 Lis 2020, 18:44:06)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Buuuuuuuuu! Buuu... nie no żartuję.
W momencie w którym Prezydent wygłaszał swój żart na wychodzącego na przerwę między obradami Rady Egzekutywnej premiera, rzucił się jeden z sympatyków skrajnej winkulijskiej prawicy i pomimo oporu ochrony, udało mu się wylać na głowę i ramię premiera czerwoną farbę, szef rządu nie przejął się tym jednak i z uśmiechem na twarzy odpowiadał na pytania dziennikarzy, polityków i innych obywateli na sali plenarnej po powrocie na salę i lekkim obmyciu się w toalecie.
Cytat:Ogólnie to podoba mi się to exposé i dalej podtrzymuję kredyt zaufania Panu udzielony. Ja, jako przedstawiciel Folksbundu - partii chadeckiej, socjalliberalnej, walczącej o najbardziej dyskryminowane społeczności, mam pytanie dotyczące odwiecznego problemu Winkulii. Jak wiemy w północnej części kraju zamieszkuje rdzenna społeczność Ughthu. Jej jakość życia jest poniżej wszelkich norm: brakuje bieżącej wody, nie ma dostępu do prądu, brakuje podstawowej opieki medycznej, a na dodatek w regionie Ughthu nie ma żadnej szkoły, przy wysokim analfabetyzmie. Pytanie brzmi, czy rząd pod Pana przewodnictwem coś z tym zrobi?
Myślę, że działań narracyjnych nie należy rozpatrywać indywidualnie — program który przestawiłem odnosi się przede wszystkim do jego pozanarracyjnej działalności. Mogę jednak zapewnić Pana, że napewno po rozwiązaniu spraw z wojną w Volkianie rozpoczniemy konkretne działania związane z tym problemem, akurat przy tej otoczce narracyjnej widziałbym nawet pole do kolektwynego popisu całego rządu, można podpiąć to w jakiś sposób pod narrację gospodarczą i narrację innych samorządów.