12 Cze 2020, 10:20:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12 Cze 2020, 10:22:12 przez Artur Kardacz.)
W zasadzie mam kilka uwag kosmetycznych
Zgodnie z ustaleniami oraz artykułem 69 armia Winkulijskie Republiki Egvallandu oraz Socjalistycznej Republiki Volkianu zostają rozwiązane. Prowincję miały prawo posiadać tylko służby porządkowe których wielkość określają sztaby regionalne.
Warte zaznaczenia jest również fakt że w projekcie wielokrotnie ukazuje się błędna nazwa państwa "Związek Winkulijsko-Volkański". Poprawna nazwa to "Związek Winkulij i Volkianu. Również stosowana jest w niektórych przypadkach nazwa "Stany Generalne" zamiast "Rada ZWiV". Jeśli Państwo pozwolą do sam zabiorę się za poprawki. Proszę tylko o weryfikację.
Cytat:Art. 60.
1. Związek Winkulijsko-Volkiański dzieli się na dwa równe w swych prawach, i w obowiązkach kraje Winkulię i Volkian, oba te kraje posiadają prawo do:
a) Posiadania własnej armii i służb porządkowych, jej wielkość, dowództwo oraz uzbrojenie określa ustawa;
b) Stanowienia własnego ustroju i władz wedle swego uznania, zgodnie z obowiązującym prawem;
c) Posiadania i dysponowania własnym majątkiem, terytorium i stronami internetowymi;
d) Prowadzenia polityki wewnętrznej i kulturalnej.
e) Ogłoszenia secesji
f) Współpracy z zagranicznym samorządami na zasadach określonych przez Gabinet Prezydencki
Zgodnie z ustaleniami oraz artykułem 69 armia Winkulijskie Republiki Egvallandu oraz Socjalistycznej Republiki Volkianu zostają rozwiązane. Prowincję miały prawo posiadać tylko służby porządkowe których wielkość określają sztaby regionalne.
Warte zaznaczenia jest również fakt że w projekcie wielokrotnie ukazuje się błędna nazwa państwa "Związek Winkulijsko-Volkański". Poprawna nazwa to "Związek Winkulij i Volkianu. Również stosowana jest w niektórych przypadkach nazwa "Stany Generalne" zamiast "Rada ZWiV". Jeśli Państwo pozwolą do sam zabiorę się za poprawki. Proszę tylko o weryfikację.