28 Lut 2020, 00:53:07
Długo minęło od mojego ostatniego zjawienia się w manowickim kamieniołomie, jednakże po usłyszeniu dzisiejszej informacji jak najszybciej ubrałem się i pobiegłem do Budynku odprawy. Dowiedziałem się bowiem, że za jeden dzień pracy zwiększyli płacę do 500 jordów! Rozumiecie to? Pięciuset jordów! Byłem tak szczęśliwy, bo w końcu od zarania dziejów rząd zdecydował się na podniesienie płac. Nie tylko ja się cieszyłem. Cieszyli się także moi współrobotnicy, niektórzy z nich przynieśli nawet wódkę żytniową żeby trochę poświętować. Przyznam się, i ja golnąłem przysłowiowego kielicha na dobry początek pracy.
Po odprawie jak zwykle - szatnia, kilof, kamieniołom. I tak kopaliśmy dzisiaj ponad 5 godzin. Ale ile było tych kamorów! Świat nie widział!
Po odprawie jak zwykle - szatnia, kilof, kamieniołom. I tak kopaliśmy dzisiaj ponad 5 godzin. Ale ile było tych kamorów! Świat nie widział!
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)