09 Gru 2022, 22:33:58
USTAWA
z dnia ........................... 2022r.
o podmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm
Art. 1.
Minister Spraw Wewnętrznych, w drodze rozporządzenia określa listę podmiotów międzynarodowych (w tym państw, jak również państw nieuznawanych) sponsorujących terroryzm, na wniosek langrabiego Trinitz.
Art. 2.
Podmioty międzynarodowe sponsorujące terroryzm nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na terenie Związku Winkulii.
Art. 3.
Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.
Minister Spraw Wewnętrznych, w drodze rozporządzenia określa listę podmiotów międzynarodowych (w tym państw, jak również państw nieuznawanych) sponsorujących terroryzm, na wniosek langrabiego Trinitz.
Art. 2.
Podmioty międzynarodowe sponsorujące terroryzm nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na terenie Związku Winkulii.
Art. 3.
Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.
W drodze wyjaśnienia - pewna osoba (chyba wiecie kto ;p) poprosiła mnie o przedstawienie tego projektu ustawy. Nie jest on o dziwo zbyt odjechany, chociaż można podejrzewać, jakie mogą tu być dalsze działania. Pewne rzeczy są dla mnie niezbyt jasne - na przykład dlaczego na mój wniosek miałby ktoś coś sporządzać, ale okej.

![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)