Związek Winkulijski
Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Trybuna Ludowa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm (/showthread.php?tid=5139)

Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Burek - 09 Gru 2022

USTAWA
z dnia ........................... 2022r.
o podmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm
Art. 1.
Minister Spraw Wewnętrznych, w drodze rozporządzenia określa listę podmiotów międzynarodowych (w tym państw, jak również państw nieuznawanych) sponsorujących terroryzm, na wniosek langrabiego Trinitz.

Art. 2.
Podmioty międzynarodowe sponsorujące terroryzm nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na terenie Związku Winkulii.

Art. 3.
Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

W drodze wyjaśnienia - pewna osoba (chyba wiecie kto ;p) poprosiła mnie o przedstawienie tego projektu ustawy. Nie jest on o dziwo zbyt odjechany, chociaż można podejrzewać, jakie mogą tu być dalsze działania. Pewne rzeczy są dla mnie niezbyt jasne - na przykład dlaczego na mój wniosek miałby ktoś coś sporządzać, ale okej.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Artur Kardacz - 09 Gru 2022

Nie wiem co ta ustawa ma wnieść do naszego życia politycznego. Można się pośmiać ale wszystko ma swoje granice, nikt nie będzie dostosowywał prawa narodowego pod wątpliwą narrację jednej osoby.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Burek - 09 Gru 2022

Też nie wiem. Ale był uprzejmy to dałem.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Janusz Kaluskowski - 09 Gru 2022

Autor projektu ustawy wchodzi napity do Trybuny Ludowej

Niniejsza ustawa ma na celu zapobieganie terroryzmowi oraz możliwość wprowadzania sankcji gospodarczych na państwa które łamią prawo mikronacji. Mówię tutaj głównie o Sarmacji oraz Leocji. Ponadto dziękuję panu Burkowi von Trinitz za złożenie projektu ustawy w moim imieniu.

Z racji tego że to on formalnie złożył ten projekt nie stoi na przeszkodzie aby ten projekt rozpatrywać.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Burek - 09 Gru 2022

No chciałem poprosić Ministra Stanu o zezwolenie dla pana Janusza na wejście do Trybunu w celu uzasadnienia swoich racji. No ale widzicie, że pan prezes na pozwolenie nie czeka i sam wszedł. No ale jak już jest to go wysłuchajmy. No i mam niby coś potwierdzić. Nie za bardzo kumam o co chodzi, ale potwierdzam. Wybaczcie, piątek jest.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Janusz Kaluskowski - 09 Gru 2022

Jego Książęca Mość!
Szanowni Państwo!

[i]Piszę, mówię, czytam do was z radością. Chcę powiedzieć że uznają nas na świecie za organizację terrorystyczną. Owszem, jesteśmy organizacją zbrojną, ale nie terrorystyczną. Naszym celem jest doprowadzenie do ustanowienia nowego porządku na świecie. Chciałbym was poinformować, że dokonaliśmy 3 operacji zbrojnych w tym wszystkich udanych. Udało nam się zmusić Palatyna Leocji do zmiany polityki, Księcia Sarmacji również. Teraz chcemy zmienić Muratykę na lepsze. Chcę podkreślić że nie jesteśmy sprawcami ataków lub prób ataków na cele cywilne. Je dokonują obytroje te państwa aby nas oskarżyć o terroryzm. Jesteśmy organizacją sądowniczą, zbrojną ale nie terrorystyczną. Walczymy metodami cywilizowanymi.

Palatynat Leocji oraz Księstwo Sarmacji dokonują masowych ataków na cele cywilne. W obydwu tych państwach przeprowadzany jest test militarny co powiedzieli zarówno Helwetyk Romański jak i Benjamin Romanow. Oba te państwa należy z całą stanowczością uznać za państwa sponsorujące terroryzm, o to będę apelować do przedstawicieli Winkulii i Trinitz. Ponadto chcę powiedzieć że na stronę MTK dokonano ataku hackerskiego, który dokonała administracja informatyczna Księstwa Sarmacji. Próbują nas oskarżyć o mordowanie cywili lub próby mordowania ich. My prowadzimy uczciwą walkę. Chyba słyszeliście o rzekomej "kapitulacji". Za tą kapitulacją nie stoi na pewno MTK tylko to był post sporządzony przez hakerów. 

Z poważaniem, [/i]
Janusz Kaluskowski

Ponadto chciałem bardzo sumiennie zaznaczyć, że to samo powiedziałem na imprezie z przedstawicielami Trinitz. I chcę powiedzieć, że nasza organizacja NIE JEST ORGANIZACJĄ TERRORYSTYCZNĄ. Ataków dokonują wyżej wymienione państwa. Janusz Kaluskowski

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Adam Aleksander II - 10 Gru 2022

Nie widzę zbytnio sensu tworzenia ustawy dla ustawy, zwłaszcza, że nie mamy nawet na tyle rozwiniętego systemu gospodarczego, żeby jakiekolwiek sankcje cokolwiek wnosiły.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Henryk Wespucci - 10 Gru 2022

słychać jak wieko trumny otwiera się i wychodzi z niej lekko ubrudzony ziemią Ebenezer Scrooge Jego Administratorska Mość Henryk Wespucci

Wysoka Ciżbo Niemocy,
Najjaśniejsi Posłowie!

Wnoszę poprawkę nr 1 o następującej treści: "Po art. 2 dodaje się art. 2a i nadaje się mu następującą treść: Za organizacje terrorystyczną uznaje się ponadto każdą organizację, która bez właściwych regulacji prawnych ma realną władzę nad strategicznymi dla bezpieczeństwa państwa sektorami jak - serwisy teleinformatyczne."

Z poważaniem
Henryk Wespucci

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Janusz Kaluskowski - 11 Gru 2022

Szanowni Państwo!

Składam poprawkę: Art. 2.
Przedsiębiorstwa zarejestrowane na terenie podmiotu międzynarodowego sponsorującego terroryzm nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na terenie Związku Winkulijskiego.

RE: Projekt ustawy o opodmiotach międzynarodowych sponsorujących terroryzm - Kamiljan de Harlin - 11 Gru 2022

Wnioskuję o odrzucenie projektu w całości. Tak jak mówił AAII, sankcje gospodarcze nic nie zmieniają w kraju bez rozbudowanej gospodarki na miarę np. Sarmacji.