Witam wszystkich obywateli Secesyjnej Republiki Westlandu. Cóż Bandyci to już teraz tylko historia jak wiemy. Ale postanowiłem założyć firmę ,,Gold-Silver Corporation" która będzie się zajmować wydobywaniem oczywiście złota i srebra. Kopalnie złota będzie funkcjonować w Górach Kugarskich, zaś Kopalnia srebra w Górach Endseju! Co do samej siedziby to będzie ona w Paklenicy! Właścicielem firmy jestem oczywiście ja Leszek Ebe-Grüner.
Ja nie mam nic przeciwko, na, ze swojej strony gwarantuję pełne poparcie i wsparcie (ale najpierw należałoby zakończyć kwestie ustrojowe, bo bez tego nie ma kto licencji nadawać).
August van Hagsen de la Sparasan
Władze Federacji Republistanu zadbają, by kopalnia prowadzona przez Leszka miała wszystkie licencje i certyfikaty ekologiczne i krajoznawcze by nie odkopywać np. całej góry bo to psuje nasz piękny krajobraz, ale pod ziemią tam se kopać, byle by nic się nie zawaliło a co gorsza by jakiś gaz, pewnie co kalkiliści zakopali, wybuchł.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Postanowiłem, że będę to opisywał w dniach.
Dzień 1
Dziś górnicy rozpoczęli pierwsze kopania. Na ten moment nie znaleźli za dużo złota i srebra, ale jak to mówią lepszy rydz niż nic!
Wydobyto 27 gram złota
Wydobyto 56 gram srebra