• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reforma gospodarcza (?)
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pewną reformą gospodarki, zwłaszcza w kwestii pieniędzy. Na chwilę obecną pieniądze są ,,dodrukowywane" gdy ktoś wykona jakąś akcję (post, głos w ankiecie...). Wydaje mi się to być nieodpowiednie. Na chwilę obecną niewiele to robi, ale kto wie czy w przyszłości nasza gospodarka nie zacznie działać, a wtedy taka inflacja byłaby nam definitywnie nie na rękę.

Moja propozycja jest taka: zrobić bank forumowy (podobny do RON-owego) albo spróbować ogarnąć stary bank Alfreda (powinienem wciąż mieć jego pliki na dysku... Sprawdzę). Wtedy emisja pieniądza byłaby naprawdę kontrolowana przez Rząd.

Co o tym sądzicie? I w ogóle, co sądzicie o gospodarce w ZP?
Jak na razie sądzę, że działa średnio. Pieniądze niby są nadawane, ale nie są wydawane, brak ich obiegu, brak firm. Innymi słowy jest średnio na jeża.
August van Hagsen de la Sparasan
Próbowałem kiedyś ten system Alfreda zainstalować, lecz nie ogarniam bazy danych.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(19 Maj 2021, 09:15:07)August de la Sparasan napisał(a): Jak na razie sądzę, że działa średnio. Pieniądze niby są nadawane, ale nie są wydawane, brak ich obiegu, brak firm. Innymi słowy jest średnio na jeża.
Przecież to powiedziałem. Według mnie przyczyną kryzysu jest właśnie to, że tak na prawdę zakładanie czegokolwiek jest bez sensu... Inflacja szybko zeżre wszelkie fundusze.

Cytat:Próbowałem kiedyś ten system Alfreda zainstalować, lecz nie ogarniam bazy danych.
Gdy postawiłeś bazę danych dla ZP ale nie umiesz postawić bazy danych banku.
(20 Maj 2021, 18:46:34)Joahim von Ribertrop napisał(a): Gdy postawiłeś bazę danych dla ZP ale nie umiesz postawić bazy danych banku.

Tak, tyle że w MyBB wpisujesz login, hasło i gotowe, a bazę danych banku trzeba ręcznie poustawiać, pododawać tablice, skonfigurować je, w kodzie odpowiednio zmienić itp. Smile
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
A ja tam nie wiem, nie grzebałem w tym.

Aczkolwiek jak to nie zadziała, zawsze można zrobić bank na forum.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości