• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NARRACJA] Przybycie reprezentantów ZKiDAPGO i PK-R
Krótko po godzinie 18:00 na lotnisku nieopodal Robotniczogradu wylądował samolot z delegacja Związku Kultury i Dziedzictwa Amatorskiego Poza Granicami Ojczystymi oraz Partii Kapitalistów-Rewolucjonistów. Mieli pokojowe zamiary, jak również umowę pomiędzy ludnością amatorską a władzami SRW o następującej treści:

Cytat:UMOWA UGODOWA POMIĘDZY LUDNOŚCIĄ AMATORSKĄ A WŁADZAMI SRW

Aby rozjaśnić wszystkie domysły, ludność amatorska całego mikroświata, reprezentowana tu przez stosowną delegację i władze SRW niniejszym postanawiają, co następuje:

Art. 1. Lud amatorski uznaje władzę i zwierzchność Prezydenta Secesyjnej Republiki Westland i zobowiązują się do wieczystego posłuszeństwa.

Art. 2. Władze Secesyjnej Republiki Westland zobowiązują się do ochrony kultury i języka amatorskiego oraz do pomocy w ich rozwoju.

Art. 3. Umowa ta wchodzi w życie z chwilą podpisania przez obie strony i opublikowania.

Delegacja wsiadła do wynajętego samochodu i skierowała się do Los Alexos.
August van Hagsen de la Sparasan
Tuż po przybyciu, delegatom dostarczono dokumenty z Ruby wzywające do uznania Rządu Ludowego Północnego Kentucky Poza Granicami Ojczystymi. Również one mają zostać wręczone władzom SRW.
Z szacunkiem, można wiedzieć, jaki jest cel oraz uzasadnienie uznania rządu Północnego Kentucky przez Secesyjną Republikę Westland? Jeżeli rzecz o umowie, to nie widzę potrzeby jej podpisywania ponieważ z radością mogę stwierdzić iż kultura i język amatorski może się swobodnie rozwijać bez zbędnych umów oraz jest chroniony przez rząd. Z czego wiem jego Ekscelencja Kanclerz Voxlandu ubiegał się o fotel Gubernatora tegoż stanu, jednak zastrzega że ma gdzieś prawo federalne z czego wynika ten cytat:
[Obrazek: unknown.png]

Rząd Secesyjnej Republiki Westland nie jest zdecydowany, by Ekscelencja Kanclerz objął to stanowisko ponieważ w czego wynika nie szanuje prawa federalnego więc nosi to ze sobą zagrożenie dla całej Republiki. Z wyrazami szacunku Prezydent SRW.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Szkoda, że ów cytat został wyjęty z kontekstu. Nie dotyczył on prawa federalnego, a dyskusji na temat ingerencji rządu SRW w sprawy wewnętrzne Północnego Kentucky.

Oryginalna część dyskusji brzmiała:

Prezydent SRW - Ale prawo federalne jest wyżej niż prawo lokalne i jest to zapisane w legalnie uchwalonej konstytucji.

Moja skromna osoba - Ale mnie obchodzi

Prezydent SRW - (przerywa w pół zdania): Warto o tym pamiętać.

Moja skromna osoba - (kontynuując przerwane zdanie) Po prostu nie mieszaj swojej dyktaury do Północnego Kentucky

Co do umowy natomiast, to cóż, słowo honoru to słaba gwarancja, a akt prawny spełnia jej funkcje dużo lepiej. I zawsze można go zacytować... nie wyrywając go z kontekstu, jak co poniektórzy.
Nigdy nie hamowałem rozwijania kultury Amatorskiej jak i języka. Proszę mi zaufać.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Zaufanie w polityce nie jest rzeczą szczególnie pożądaną. A dokument to zawsze dokument, szczególnie, że konstytucja SRW nie porusza tematu ochrony kultury amatorskiej.
Ale jako Prezydent mam obowiązek chronić wszystkich Obywateli SRW w tym Obywateli pochodzenia Amatorskiego, i jest to zapisane w konstytucji.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Chronić ich jako osoby tak, ale o ochronie kultury poszczególnych grup etnicznych żyjących w państwie konstytucja SRW milczy. Nie trzeba znać się na polityce, żeby wiedzieć, że szanowny pan po prostu unika podpisania umowy, aby w przyszłości mieć wolną rękę i móc zmiażdżyć resztki kultury amatorskiej.
Nie zmuszam do ufania mi w kwestii chronienia kultury nie chcę już kwestionować tego i nie zamierzam kłócić się z kanclerzem Voxlandu który upiera się że zniszczę kulturę amatorską, ja tylko przypominam że Pan August de la Sparasan z którym Pan realnie jest związany krwią nie tylko zniszczył kulturę amatorską ale i zniszczył cały Westland oraz go zdradził co cała Nordata sobie bardzo dobrze zapamiętała a skutki tych działań wciąż Westland odczuwa. Dziękuję.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości