20 Lut 2022, 15:29:16
Tutaj będzie Loża Komentatorska, która będzie się składać ze mnie, Wiceprzewodniczącego MW GT AK-pana Artura Kardacza oraz z Ekspertów do spraw Wyścigowych-Ben Jimsona i Iwo Kogi.

|
MW GT AK-Loża Komentatorska
|
|
20 Lut 2022, 15:29:16
Tutaj będzie Loża Komentatorska, która będzie się składać ze mnie, Wiceprzewodniczącego MW GT AK-pana Artura Kardacza oraz z Ekspertów do spraw Wyścigowych-Ben Jimsona i Iwo Kogi.
23 Lut 2022, 20:00:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23 Lut 2022, 20:54:19 przez Leszek Ebe-Grüner.)
Dzień dobry wszystkim. Z Tej strony Leszek E-G(Skrót od mojego nazwiska Ebe-Grüner) i dziś rozpocznie się pierwsze loża komentatorska z udziałem Ekspertów od Spraw Wyścigowych, Bena Jimsona i Iwo Koge. Będzie oczywiście z tła ekranu pod koniec komentarz Wiceprzewodniczącego Artura Kardacza do każdego tematu. A dziś omówimy sobie takie tematy: -Wyścigi Klasy B w pierwszym sezonie AMLWA -Wyścigi Klasy A w pierwszym sezonie AMLWA -Xorphia Automobile Racing Club -Nowe Zasady Drugiego Sezonu MW GT AK -Nowe Tory Wyścigowe Drugiego Sezonu MW GT AK -Rozmawianie o przyszłości klubów w Drugim Sezonie MW GT AK A i oczywiście po trzecim temacie, będzie krótka 15-minutowa reklama. Wyścigi Klasy B w pierwszym sezonie AMLWA -Leszek E-G: No to co, zaczynamy panowie. Witajcie Ben Jimson i Iwo Koga. To dzisiejsi komentatorzy nasi. -Ben Jimson: Witam. -Iwo Koga: Cześć. -Leszek E-G: Więc Klasa B. No działo się nieźle, a zwłaszcza podczas pierwszego wyścigu. -Ben Jimson: Oj tak Leszku, zdecydowanie Antonio La Plata i Ryan Sambell się popisali. Wiele osób zszokowało to wydarzenie. -Iwo Koga: No ja się nie dziwię. Oba zespoły przed pierwszym wyścigiem trenowali ostro i tak się to na nich odbiło. Ale owszem ciekawe wydarzenie. -Ben Jimson: Raczej smutne. -Iwo Koga: Oj przestań Ben. Ludzie kochają takie zdarzenia! Więc może i smutne, ale za to jakie głośne! Sami Prezesi zaeragowali. -Ben Jimson: Ach, z jednej strony masz rację. Ale kierowcy to też ludzie. -Iwo Koga: A Fatima to kobieta. I co z tego? Liczy się popularność zdarzenia, a tym bardziej powinieneś zwrócić na to uwagę, w końcu lubisz marketing. -Ben Jimson: Wiele może być ciekawych wydarzeń pod względem marketingowym, nie tylko to. -Leszek E-G: Panowie, rozumiem lekka kłótnię. Ale co dalej? -Ben Jimson: No jak co dalej. Drugi wyścig w Albion Standard. Tutaj zabrakło Antonia La Platy. -Iwo Koga: I ogólnie ten wyścig był nudny, nie sądzisz? -Ben Jimson: Coś się działo, bo jednak Ivan Krewczenko wygrał, mimo że Thomas Adler był faworytem. Więc nie był aż tak nudny. -Iwo Koga: No dobra, Ivan tam pokazał swoje umiejętności wyścigowe. -Ben Jimson: A w dodatku ten drift na ostatnim zakręcie! Niesamowity! -Iwo Koga: To było spektakularne. Ale pamiętajmy że wyścigi i drifty to inne sprawy. -Ben Jimson: No to oczywiste. Ogólnie jak Leszek rozmawiamy o Klasie B. To co sądzisz o swojej decyzji po pierwszym wyścigu. Była słuszna i ponownie byś tak zrobił, czy nie? -Iwo Koga: A może to ojciec wszedł ci na psychikę? -Leszek E-G: Oczywiście, tata dał mi kupę siana(śmiech). A tak całkiem poważnie. No nie cofnął bym, bo to była słuszna ocena sytuacja, wiem kto kogo sprowokował. Także no nawet jakby te zgłoszenie dał ktoś inny, niż mój ojciec, to tak samo bym zaeragował. -Iwo Koga: Szanuję odpowiedź. -Ben Jimson: A co z Adamem Bożydarem w tych 2 wyścigach? -Iwo Koga: No pierwszy wyścig ukończył na ostatnim miejscu. Także to nie jest osiągnięcie, godne chwalenia się kolegom. A drugi wyścig, no wielkiej zmiany nie było. Natomiast drugi wyścig, coś bardziej się postarał. 3 miejsce w końcu. Aczkolwiek tor sprzyjał kierowcom Gelenka Anne. -Ben Jimson: No w pierwszym wyścigu się nie popisał. Ale drugi to był nawet udany. Nie spodziewałbym się wtedy, że osiągnie takie miejsce, mimo toru. -Iwo Koga: A ten klub z Koribii jak oceniasz z obu wyścigów? -Ben Jimson: No a jak mam oceniać. W pierwszej ta nieprzyjemna sytuacja. A Oliver zajął trzecie miejsce. No a drugi wyścig, samotny Oliver był chyba załamany, zdobywając zaledwie czwarte miejsce. -Iwo Koga: Ale za to się poprawił w kolejnym wyścigu. Ogólnie Leszek jakiś cichy. -Leszek E-G: A wiecie, Tak fajnie komentujecie, to i posłuchać fajnie jest. -Iwo Koga: Lepiej powiedz, że jesteś tak neutralnie nastawiony jak Fatima podczas odpowiedzi na piąte pytanie w twoim wywiadzie. -Ben Jimson: Ale śmiało komentuj! Im więcej, tym lepiej. Ogólnie Iwo coś dużo o Fatimie wspominasz. -Iwo Koga: W końcu to popularna osoba. -Ben Jimson: Nie tak bardzo, jak Adam Aleksander II, prezes Gelenka Anne. -Iwo Koga: No, on to aż 2 wywiady miał! Widziałem nawet w Volkianie plakat ,,Gelenka Anne ku zwycięstwu w drugim sezonie MW GT AK". Więc no chłopak bardzo rozpoznawalny jest. -Leszek E-G: No owszem. -Ben Jimson: Ale za to mój ulubiony wywiad, to był ten z Prezesem Verdeńskiej Ekipy Samochodowej, Alfredem Fabianem von Tehen-Dżekiem. -Leszek E-G: A Alfredzik, to ma gadane. Ale mądrze odpowiadał. -Iwo Koga: No tak. Mój to w sumie też ulubiony wywiad. Jednak bardzo bym chciał kiedyś zobaczyć twój wywiad z twoim ojcem. Myślę, że to by było bardzo fajne, tym bardziej że obaj kochacie motoryzację. -Leszek E-G: A wszystko jest możliwe. Ale wiesz. On jest jak ja, zapracowany, bo teraz dla przypomnienia będzie Rajd Lwa i Jednorożca, który odbędzie się za 3 dni! -Ben Jimson: Ale że reklama już? -Leszek E-G: Nie no. Może taka ukryta, wspierająca. Jestem jego synem, więc wiesz. -Ben Jimson: Starasz się, rozumiem. Ja kiedyś też pomagałem tacie, przy naprawie samochodu. To było fajne. -Iwo Koga: Ale jednak bardziej od naprawiania, wolałeś komentatorsko. -Ben Jimson: A jakoś tak wyszło. -Leszek E-G: Dobra panowie. Na sam koniec ocena ostatniego wyścigu. -Iwo Koga: No ocena. No Oliver się odkuł, Antonio zdobył 3 miejsce. Thomas Adler miał problemy. Ryan Sambell miał znowu pecha, albo faktycznie słabo sobie daję radę. Tegp nikt nie wie. No i słaby występ Ivana Krewczenko, bo zajął dopiero czwarte miejsce. -Leszek E-G: Skoro tak uważasz przechodzimy do następnego tematu. A taki żart! pierw wypowiedź pana Artura Kardacza z Albionu: Wyścigi w klasie B dostarczyły nam bardzo dużo emocji. Przewaga między pierwszym i drugim miejscem była niewielka. Wszystko mogło się zmienić przez kilka gorszych momentów. Ostatecznie Gelenka Anne dowiozła zwycięstwo i dzięki temu zostali mistrzami pierwszego sezonu. Bardzo ładny obrazek zostaliśmy w ostatnim wyścigu, dwa zwaśnione zespoły się pogodziły i zakopały topór wojenny. Mówiąc o dywizji B nie można przejść obojętnie obok kierowcy Grüner Rennsport Punch, Thomasa Aldera. Co ten zawodnik wyprawiał w tym zespół sezonie, zupełnie w pojedynkę wypracował 16 punktów. Gdyby Ryan Sambell chociaż wykazał się minimalną skutecznością to być może mielibyśmy innego zwycięzcę. Myślę że zespół Grüner Rennsport Punch jako pierwszy może skorzystać z okienka transferowego. Drugi kierowca jest koniecznie do wymiany. Wyścigi Klasy A w pierwszym sezonie AMLWA Leszek E-G: No to dla odmiany, wyścigi Klasy A. -Ben Jimson: O, tu jest mój ulubieniec. -Iwo Koga: Który? -Ben Jimson: Ten co blondynki podrywa. Miguel Mendoza z Azymuckiego Klubu Sportowego. -Iwo Koga: A ten śmieszek. Wolę tego bardziej chamskiego, Kevina McParleya. No ten to pyskował w wyścigach. -Ben Jimson: Każdy ma swoje gusta. I oczywiście o nich też trzeba dyskutować. -Iwo Koga: Oczywiście że tak. A jak tam pierwszy wyścig oceniasz? -Ben Jimson: No co, Miguel dość nisko. Robert Kubica zmiażdżył konkurencję. Trochę takie nudy. -Iwo Koga: Fakt nudy. To może od razu zacznijmy gadać o drugim wyścigu. -Leszek E-G: Jestem za. -Ben Jimson: I no tu o wiele więcej się działo! Miguel Mendoza, taki śmieszek, a jak wjechał na pełnej, to rywalom nie było do śmiechu. -Iwo Koga: Miguel Mendoza, przede wszystkim spowodował przytrzymanie Roberta Kubicy dość długo i nawet Urszula Janikowska to wykorzystała! -Ben Jimson: I twój ulubieniec, też na tym skorzystał. -Iwo Koga: No przecież że skorzystał. I mało tego, walczył z tym całym Roberto Ramirezem o zwycięstwo i to zaciekle! Niczym 2 buldogi, które walczą o większy kawał mięcha! -Ben Jimson: Dobre porównanie. A to jak z kolejnym wyścigiem? -Iwo Koga: No mój Kevin wygrał. Ale ogólnie paskudna pogoda. Pierw deszcz, potem ulewa. Miałem wrażenie, że w pewnym sensie jest na tym torze powódź, a te samochody są jak statki. -Ben Jimson: Oj pogoda, dawała swoje znaki. A ten Robert Kubica, widziałeś co zrobił? -Iwo Koga: Wiem że to śmiesznie zabrzmi, ale wpadł w poślizg, tylko z powodu tego głupiego deszczu. Nic ponadto. -Ben Jimson: A Alfred Espinoza wyprzedził robiącego bączki Miguela Mendozę. -Iwo Koga: No śmieszny wyścig. A ty Leszek jak to oceniasz? -Leszek E-G: A no wiesz. Dużo poślizgów. Vasyl wyprzedzający Roberto. No gorący wręcz wyścig. -Ben Jimson: Gorący wyścig, podczas zimnej atmosfery. -Iwo Koga: Jakby to powiedział Miguel Mendoza-Hot Przysnic. -Ben Jimson: Aż sobie przypomniałem, jak się Hot Wheelsami bawiłem za małego. -Iwo Koga: Ty to dopiero masz wspominki. Ogólnie Verdeńska Ekipa Samochodowa się spisała. Ale pamiętajcie jedno. Teraz ciąży na nich duża presja. -Ben Jimson: To prawda. Nazbierali wielu fanów. Ale Gelenka Anne, również ma dużą presję. -Iwo Koga: No tak. -Leszek E-G: I taka sytuacja. Ale o, znowu Artur Kardacz odpowie z Albionu: -Artur Kardacz: Klasa A nie była już taka emocjonująca, Verdańska Ekipa Samochodowa wyrobiła sobie dostateczną przewagę aby swobodnie utrzymać pozycję lidera. Na uwagę zasługuje Robert Kubica, kierowca zespołu Bora Dream Team. Moim zdaniem, jeśli Azymucki Klubu sportowy oraz Verdańska Ekipa Samochodowa cechą walczyć o najwyższe cele to czyn prędzej powinni ściągać tego zawodnika. Być może wiele zespołów lekceważy atut którym jest dobry drugi kierowca. Posiadanie dwóch dobrych kierowców jest kluczem do sukcesu. Gdybym był na miejscu Alfreda to rękami i nogami bym próbował go wyciągnąć do siebie.
23 Lut 2022, 21:10:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23 Lut 2022, 22:04:45 przez Leszek Ebe-Grüner.)
Xorphia Automobile Racing Club -Leszek E-G: Czas na... mój zespół! -Ben Jimson: No Leszku, śmieszku. Teraz ty się wykaż. Skomentuj swój zespół. -Iwo Koga: Dobra, i tak ma wystarczającego stresa. Już tak chłopaka nie demotywuj. -Ben Jimson: Nie no, skąd! Ale jak to było z początkami tego klubu? -Iwo Koga: No uczestnictwo zgłosiła św.Sophie Suzanne von Hippogriff. Ale potem umarła w Sarmacji i miała pogrzeb w swoim państwie. -Ben Jimson: No, trochę szkoda. -Iwo Koga: Prawda. Sportowa kobieta. -Ben Jimson: Tylko w głowie tobie kobiety(śmiech). -Iwo Koga: No oczywiście(śmiech). No i co, potem Leszek przejął zespół, za zgodą innych prezesów. -Ben Jimson: No właśnie. A jaki masz cel na ten sezon Leszek? -Leszek E-G: A to wywiad?(śmiech) -Ben Jimson: Tak(śmiech). Ale no skoro podjąłeś się przejęcia zespołu, to oczekujemy rezultatów, w oczywiście uczciwej rywalizacji. -Leszek E-G: No jesteśmy nastawieni głównie na środek tabeli. Nie mam tak doświadczonych kierowców, jak chociażby Adam Aleksander II czy Alfred Fabian von Tehen-Dżek. Ale bardzo wierzę w umiejętności Ethana Jockborda. -Ben Jimson: A Zofia Maślak? -Leszek E-G: Za dużo się nie ścigała, ale może wywalczy 9 miejsce w najlepszym wypadku. Tu bym dużo się nie spodziewał. -Iwo Koga: Jakby nie patrzeć, nie masz tak dużej presji jak Verdeńska Ekipa Samochodowa czy Gelenka Anne. To możesz pozwolić sobie, na takie eksperymenty. -Leszek E-G: Chemik ze mnie słaby, ale jako Prezes klubu, staram się rozwijać ten klub. -Ben Jimson: A to dopiero początki, początków. -Leszek E-G: No tak. Chcielibyście coś jeszcze dodać na temat tego zespołu? -Ben Jimson: Ja nie. -Iwo Koga: A ja i owszem. Bardzo ciekawie będzie wyglądał ten wyścig. No i liczę na rywalizację na linii syn-ojciec. Zobaczymy, kto jest bardziej tym alfa Grünerem. -Leszek E-G: No niestety, ale nawet tatusiowi nie dam forów. Potem się jeszcze rozbryka. -Ben Jimson: Tak jak ty w wypowiedziach. I tak masz komentować Leszek! -Iwo Koga: Uczy się chłopak. -Leszek E-G: Ja się uczę, a w tym czasie zapraszam na przerwę na reklamę, a potem będziemy dyskutować o Nowych Zasadach Drugiego Sezonu MW GT AK! https://youtu.be/N_o-rwIV7pg Nowe Zasady Drugiego Sezonu MW GT AK -Leszek E-G: No to teraz pora na skomentowanie nowych zasad. Co sądzicie? -Ben Jimson: Wszystkie przyjęte. No co, jesteśmy tutaj, komentujemy sobie w wygodnym studio i no dalsze punkty są ciekawsze. -Iwo Koga: Mnie najbardziej się podoba możliwość rozwoju samochodu oraz robienia transferów. Niby takie nic, a jednak cieszy! -Ben Jimson: No tak. Zobaczymy, kto będzie ulepszał samochody, a kto kompletnie o tym zapomni. Czyli zobaczymy zaangażowanie wszystkich prezesów. -Iwo Koga: Prawda.. Jednak co tu można powiedzieć, bez urazy dla prowadzącego. Ale tu są same podstawy. -Leszek E-G: W sumie racja. To przejdźmy do ciekawszego tematu. Nowe Tory Wyścigowe Drugiego Sezonu MW GT AK -Leszek E-G: Więc dużo, nowych torów. -Ben Jimson: Tak. Tu się zgodzę. -Iwo Koga: Przynajmniej, będzie zdecydowanie różnorodnie. -Ben Jimson: Więc może bardziej szczegółowo. Na początek Jugowice. Dość luźny, aczkolwiek duży tor. Tu kierowcy co lubią wyprzedzać i skręcać zdobędą duży atut. Hamowania to będą raczej rzadkością tutaj. -Iwo Koga: Powiedziałeś akurat to, co ja miałem na języku. Ogólnie jestem ciekaw, które z tych torów wyścigowych, będzie w drugim sezonie MW GT AK. -Ben Jimson: A może wymagający Giant Super Speedway Sarjeńska. -Iwo Koga: O, nie nie. Jak już, to Special Speedway Sarjeńska. Będzie to ciekawszy wyścig owalny, to na pewno. -Ben Jimson: A co sądzisz o torach w Mryńsku? -Iwo Koga: Bardzo miastowo i standardowo. Natomiast podoba mi się Zanahoria. Nietypowo ułożona trasa wyścigowa. -Ben Jimson: Mnie osobiście zaciekawił jeszcze trasy wyścigowe Sehirjy. -Iwo Koga: A one też są, bardzo nietypowe. Zwłaszcza ten Hohenburg Speedway. -Ben Jimson: Albo ten słoneczny tor wyścigowy Raceway Los Bananos Wesspucios. -Iwo Koga: Fani gorących klimatów, na pewno by chcieli zobaczyć wyścigi na nim. Ale jest też mega ciasny i zdratliwy. -Ben Jimson: W końcu to tam jest najtrudniejszy zakręt. A właściwie pułapka, gdzie w teorii można jechać prosto przez to, ale ciasno... Mały błąd i po samochodzie. -Iwo Koga: Dlatego kierowcy raczej będą w tamtym miejscu dla swojego bezpieczeństwa, bardziej lekko skręcać i hamować. Albo i nie. Kto wie? -Ben Jimson: A jakiś ci się tor jeszcze podoba? -Iwo Koga: W Veete też jakiś wymagający tor jest. Ogromny. Mniejszy tylko od Giant Super Speedway Sarjeńska. -Ben Jimsona: Ogólnie, to ma różne konfigurację. -Iwo Koga: Tutaj mogą mieć przewagę kierowcy z Verdeńskiej Ekipy Samochodowej. W końcu to w Veete jest siedziba Verdeńskiej Ekipy Samochodowej. -Ben Jimson: To rywale mogą mieć tu problem. -Iwo Koga: Tak, zdecydowanie tak. -Leszek E-G: Żywa dyskusja. I mam nadzieję że dyskusja na końcowy temat również będzie taka żywa! Rozmawianie o przyszłości klubów w Drugim Sezonie MW GT AK -Leszek E-G: No to czas na ostatni temat dzisiejszego wieczoru. Więc jak to widzicie? -Ben Jimson: Ja bym to rozdzielił pierw na jak duża jest presja na zespołach. Iwo ty zacznij. -Iwo Koga: Skoro nalegasz. Verdeńska Ekipa Samochodowa i Gelenka Anne bez dwóch zdań bardzo duża presja. Fani liczą tylko na zwycięstwa i wysokie miejsca. Grüner Rennsport Puch i Azymucki Klub Sportowy, to raczej średnia presja. Widzę ich gdzieś w środku tabeli, ale mogę się mylić w przypadku pierwszego, bo jednak Thomas Adler ma aspiracje zajść, jak najdalej. Ale powinni się pozbyć Ryan'a Sambella, jak mają coś osiągnąć, bo sam Thomas tego nie udźwignie. A twój i Koriben Automobilë Sammën mała presja. Nie wymagają od was dużo. Koribijski Klub, no nie wiem, jest ciężka atmosfera u nich. Ale wiadomo Prezes Albert Fryderyk de Espada, może zmienić drugiego kierowcę. Albo dać go jako pierwszego kierowcę, ale wtedy Oliver się wkurzy na to. A bez zmian, to za to Antonio La Plata będzie wściekły na Olivera. Więc albo w końcu się pogodzą, albo zmiana Antonia będzie na kogoś innego, albo no dramaty i ostatnie miejsca ich czekają. -Ben Jimson: W sumie mam podobnie w tej kwestii. No cóż, Verdeńska Ekipa Samochodowa mam nadzieję że będzie ciężko trenować. No i przede wszystkim prezes tego klubu Alfred Fabian von Tehen-Dżek, będzie rozwijał ich samochód, bo im lepszy samochód, tym lepsze wyniki! -Iwo Koga: No oczywiście. Mam nadzieję że prezes Azymuckiego Klubu Sportowego, Mateusz Żmigrodzki, też się postara rozwijać samochody kierowców. W końcu jego klub jest najbogatszy i mógłby trochę sypnąć siana na to. -Ben Jimson: Albo iść w transfery. -Iwo Koga: Oby nie. Kevin McParley to mój ulubiony kierowca i by było mi smutno, jakby nie jeździł dla Azymuckiego Klubu Sportowego. -Leszek E-G: No dobra, a jak obstawiacie top 3 kierowców? Oczywiście ja, ze względów że biorę udział w wyścigach, to nie powinienem oceniać. -Ben Jimson: I to uszanujemy. Więc moje top 3 mówisz. Hmmm... Ciężkie pytanie. Ale niech będzie. Oczywiście kolejność losowa, ale top 3 będzie Ivan Krewczenko, Roberto Ramirez i Thomas Adler. -Iwo Koga: A moja trójka trochę się różni: Roberto Ramirez, Vasyl Jugovic oraz mój ulubieniec Kevin McParley! -Ben Jimson: Widzę degradujesz kierowców z Gelenka Anne i Grüner Rennsport Puch. -Iwo Koga: A ty wątpisz w mojego Kevinka. Także no cóż, mamy inne wizje na to. -Ben Jimson: Przynajmniej nie jest nudno(śmiech). -Leszek E-G: Dobra, dziękuje wam za wzięcie udziału w pierwszej loży komentatorskiej. -Ben Jimson: Również dziękuje i pozdrawiam wszystkich Prezesów. -Iwo Koga: A ja nie mogę się doczekać, aż skomentuje pierwsze wyścigi drugiego sezonu MW GT AK. I oczywiście dziękuje za zaproszenie. -Leszek E-G: Do następnego! |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |