22 Lut 2020, 16:16:03
Panie Marszałku Eustachy Playstation. Chciałbym przedstawić kolejny, również potrzebny projekt ustawy. Dzięki tej ustawie, pozbędziemy się kolekcjonerów obywatelstw. A oto projekt ustawy:
[nofficial]Ustawa poprawki do Ustawy o obywatelstwie Federacji Nordackiej
art.1
Ustawa reguluje proces uzyskania i utraty obywatelstwa Federacji Nordackiej.
art.2
Obywatelem Federacji Nordackiej może zostać osoba, która:
-Przebywa na terenie Federacji Nordackiej i jest na niej aktywna od 6 dni.
-Publicznie nie dopuściła się przed przyjazdem do Federacji Nordackiej działań szkodzących wizerunkowi Federacji lub poniżania jego obywateli.
-Posiada maksymalnie 1 obywatelstwo innej mikronacji, uznawanej przez Federację Nordacką.
art.3
Jeżeli osoba zdobyła obywatelstwo już w 2 innym państwie, uznawanym przez Federację Nordacką, to ta osoba automatycznie traci obywatelstwo Federacji Nordackiej i wszystkie z nim związane prawa obywatela Federacji Nordackiej.
art.4
Ustawa wchodzi w życie wraz z opublikowaniem w Dzienniku Ustaw.[/nofficial]
Poprawiłem lekko. Ponadto od następnej pory będę po prostu Zgłaszał Poprawkę, bo faktycznie dziwne wygląda się zwracanie do siebie.
Kolejna edycja-zmieniłem podpunkt 1 artykułu 2.
[nofficial]Ustawa poprawki do Ustawy o obywatelstwie Federacji Nordackiej
art.1
Ustawa reguluje proces uzyskania i utraty obywatelstwa Federacji Nordackiej.
art.2
Obywatelem Federacji Nordackiej może zostać osoba, która:
-Przebywa na terenie Federacji Nordackiej i jest na niej aktywna od 6 dni.
-Publicznie nie dopuściła się przed przyjazdem do Federacji Nordackiej działań szkodzących wizerunkowi Federacji lub poniżania jego obywateli.
-Posiada maksymalnie 1 obywatelstwo innej mikronacji, uznawanej przez Federację Nordacką.
art.3
Jeżeli osoba zdobyła obywatelstwo już w 2 innym państwie, uznawanym przez Federację Nordacką, to ta osoba automatycznie traci obywatelstwo Federacji Nordackiej i wszystkie z nim związane prawa obywatela Federacji Nordackiej.
art.4
Ustawa wchodzi w życie wraz z opublikowaniem w Dzienniku Ustaw.[/nofficial]
Poprawiłem lekko. Ponadto od następnej pory będę po prostu Zgłaszał Poprawkę, bo faktycznie dziwne wygląda się zwracanie do siebie.
Kolejna edycja-zmieniłem podpunkt 1 artykułu 2.

![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)