10 Lis 2019, 21:29:06
@"Leszek Roskohard" czy mógłby szanowny poseł sprecyzować po co właściwie takowe wizy miałyby zaistnieć?
To tylko Szarak

|
Ustawa o Wizach Turystycznych
|
|
10 Lis 2019, 21:29:06
@"Leszek Roskohard" czy mógłby szanowny poseł sprecyzować po co właściwie takowe wizy miałyby zaistnieć?
To tylko Szarak
15 Lis 2019, 00:48:40
Czy Szanowny Poseł zamierza odpowiedzieć na pytania odnośnie projektu ustawy? @"Leszek Roskohard"
![]() Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
15 Lis 2019, 01:32:30
Jak to po co? Dla zwiększenia budżetu państwa, który pójdzie na naszych obywateli. Atrakcje Trystyczne=przyjście turysty. Przyjście turysty=kupowanie pamiątek i innych pierdółek. kupione przedmioty przez turyste=wlecenie hajsu do rządu. Wlecenie hajsu do rządu=możliwość dofinansowania danego projektu przez obywateli.
16 Lis 2019, 00:39:54
Obecnie mamy dużo pieniędzy, a powiedzmy sobie szczerze, że takie pamiątki drogie (najprawdopodobniej) nie będą. Rozumiem inicjatywę jeśli pomogła by ona w zwiększeniu aktywności. Bardzo dobrze, że są podejmowane tematy turystyki w FN. Mamy wiele pięknych miejsc, które tylko czekają na odkrycie przez Polin. Wizy do interesujący pomysł, lecz trzeba się zastanowić, czy czasem nie spowodują one efektu odwrotnego do zamierzonego. Otóż wprowadzenie wiz doprowadzi do biurokratyzowania i utrudnienia turystyki. Pytanie czy tego potrzebujemy. Z doświadczenia wiem, że w mikronacjach powinno unikać się biurokratyzacji, gdyż zniechęca ona ludzi. Możemy jednak dawać jakieś małe upominki odwiedzającym nasz kraj, by mogli się oni nimi pochwalić w swoich v-nacjach w ten sposób zachęcając swoich v-rodaków do odwiedzenia FN.
To tylko Szarak
16 Lis 2019, 13:14:44
Biurokratyzacja, biurokratyzacja, biur... To ja może też zadam pytanie bo widzę w kółko te słowo pada. @Grzegorz Szarak von Hohenburg jak według pana wizy turystyczne mogą doprowadzić do Biurokratyzowania? A co do upominków, to zamiast nich to jak jest w mojej poprawce do mojej ustawy, z dość łatwością można zdobyć dostęp do darmowych przedmiotów turystycznych, a po nieco dłuższym spędzeniu i zwiedzaniu naszego państwa, pozwolenie na zrobienie własnej firmy oraz branie udziału w czynnych wyborach Federacji Nordackiej.
16 Lis 2019, 13:35:17
XD. No jak? Niechże Pan Poseł włączy myślenie, bo zacznę myśleć, że znalazł się Pan tu z przypadku. Więcej wniosków? Więcej czekania? Więcej papierów? Myślenie nie boli.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
16 Lis 2019, 14:08:59
Za zniewagę posła mogę do zgłosić do sądu najwyższego tak dla przypomnienia panie Kaspar Waksman. Zresztą pytanie nie było celowane do pana. No i ponadto to chyba dobrze że jest dużo ustaw? W końcu posłowie wykazują swoją aktywność.
16 Lis 2019, 15:07:50
Widzę ewidentne problemy z podstawami wiedzy. Nie znieważyłem Pana, bo nie użyłem żadnego zwrotu ad personam, ale nie ważne. Ustaw dużo, ale z jednej strony to źle, bo niektóre z nich są idealnym materiałem na papier toaletowy, a ten akt jest tego idealnym przykładem.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
16 Lis 2019, 17:47:53
Niestety ale i ja popieram pan @"Kamiljan Harlin von Wespucci" i @"Kaspar Waksman-Dëter" ta ustawa jest co najmniej zbędna. Ponadto cały system "kart VIP"to raczej kiepski pomysł bo niby dlaczego TURYSTA miałby zdobywać jakąś kartę VIP aby móc dokonywać zakupu albo zakładać firmy. Nasze prawo jest w tym przypadku jasne, jeżeli ktoś chce wjechać i przebywać na terenie FN nie ma przeciw temu żadnych przeciwwskazań, chyba że władzę uznają go za klona albo wroga państwa to już wiemy co się z nim sanie. Dwa jeżeli chce założyć firmę łatwiej jest otrzymać obywatelstwo uprawniający do znacznie większych możliwości niż zdobywanie "karty VIP".
![]() I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR Marszałek Parlamentu V kadencji
16 Lis 2019, 18:20:15
No i w końcu dostałem poważny argument. Ustawa miała po prostu na celu poprawienie turystyki i dodałem jeszcze poprawki by było łatwo zdobyć takowe Karty VIP i GOLD VIP. Ale faktycznie zdobywając obywatelstwo jest znacznie szybciej utworzyć firmę, niż zdobyć kartę GOLD VIP dla turysty, choć ona nie ma całkowitych wad bo nie każdy chciałby osiąść od razu na FN jako obywatel. Więc wstrzymię się na razie od tej ustawy, choć nie jestem jej całkowicie przeciwny.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |