28 Paż 2019, 13:06:44
Cytat:Drodzy uczestnicy Szczytu Rady Państw Nordaty. Nazywam się Fazil Emre, jestem obywatelem Federacji Nordackiej, zagorzałym opozycjonistą, poetą, podróżnikiem jak również Sułtanem w Sułtanacie Siyah (część Egvallandu, prowincji FN). Bardzo często kojarzony jestem z lekkim humorem. Nie jestem jednak zwykłym szkodnikiem za jakiego ma mnie władza Federacji. Za każdym razem gdy z moich ust lub z pod mojego pióra wychodzą słowa to niosą za sobą przekaz.
Jeszcze nie tak dawno Federacja Nordacka została skrzywdzona poprzez fałszowanie wyborów prezydenckich. Nigdy nie pochwaliłem tego czynu. Takie zachowania powinny być piętnowane. Odmienne zdanie miałem i zachowuje je na temat kary dla osoby która dopuściła się tych czynów. Stałem po stronie oskarżonego ale nigdy nie popierałem takich metod.
Właśnie zakończyły się wybory parlamentarne w Federacji Nordackiej a ich wynik jasno wskazuję na zwycięstwo partii popieranej bezpośrednio przez Prezydenta. Jako opozycjonista mogę być niezadowolony z obecnego składu parlamentu. Nie zdziwiło by mnie nawet to że nikt nie poparł mojego komitetu wyborczego który uzyskał 0% 0 sztuk głosów. To tylko przegrana Fazila mimo że gdy startował ostatnim razem to o jeden głos przegrał wybory prezydenckie. Wszystkim nam może wydawać się to normalne. Niestety tak nie jest! Ja sam osobiście oddałem głos na swój Komitet Wyborczy. Dobrze Szanowni Państwo widzą że głos mój przepadł podczas liczenia wyników. Przy założeniu że głosowania w mikronacji podlegają pełnej cyfryzacji i przy tak niskiej liczbie uprawnionych do głosowania nie ma miejsca na błąd. Nie chcę wysuwać żadnych wniosków. Przedstawiam tylko fakty a fakty mówią że wybory zostały sfałszowane.
Gdy Suderland kierował się w stronę faszyzmu wiele państw wyraziło dezaprobatę do ich poczynań. Wszyscy zgodnie potępili zachowania tego państwa. Czy tak samo będzie w przypadku łamania zasad wolnych wyborów w państwie demokratycznym jakim jest Federacja Nordacka?
Proszę Was o pomoc w ratowaniu mojego kraju. Nie mogę być osamotniony w walce z reżimem jaki tutaj panuje. Opozycja jest niszczona i stwarza się pozory wolności. Proszę Was w imieniu swoim jak również wszystkich obywateli Federacji Nordackiej, wszystkich obywateli Nordaty, obywateli Pollinu, wszystkich ludzi szanujących zasady demokracji i wolności. Proszę o zdecydowaną reakcje w tej sprawie.
Dziękuję za wysłuchanie mnie.
Postscriptum: Od dzisiaj na znak protestu będę chodził w jednej szacie i nie zdejmę jej dopóki nie obalimy dyktatorskich rządów. Szata której zdejmować nie będę będzie miała napis "OTUA" co w języku rodu Al-bolleko i Seharir-Walesar z Siyah oznacza "Przeciw łamaniu Konstytucji!"
Fazil Emre (urodzony 21.06.2019 zmarł 30.10.2019), Sułtan Siyah,Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu.
Podróżnik i poeta.
Aktualnie w raju Allacha.
Podróżnik i poeta.
Aktualnie w raju Allacha.

![[Obrazek: Screenshot_2019-10-28-11-28-25-1.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/564872722614714379/638332353575649323/Screenshot_2019-10-28-11-28-25-1.png)
![[Obrazek: sketch-1572264384738.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/518358721248624663/638347914787291144/sketch-1572264384738.png)

![[Obrazek: 101005704499826635.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1118/101005704499826635.png)