Fazil Emre (urodzony 21.06.2019 zmarł 30.10.2019), Sułtan Siyah,Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu.
Panowie mówiąc z zewnątrz miałem namyśli pana @"Joahim-von-R" jedynego obywatela RZP który nie zasiada w Rigstagu.
Dlatego pytam się czy posłowie zgadzają się na takie rozwiązanie ?
I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR
Marszałek Parlamentu V kadencji
Fazil Emre (urodzony 21.06.2019 zmarł 30.10.2019), Sułtan Siyah,Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu.
W porządku zatem prosiłbym teraz pana @"Joahim-von-R" wybranego przez większość posłów Rigstagu, jako osoba która zadecyduje o wyborze pierwszego kanclerza. Proszę teraz pana @"Joahim-von-R" o zabranie decydującego głosu.
Muszę też tutaj napomnieć że osoba wybrana na kanclerza utraci swój mandat poselski lecz zatrzyma inicjatywę ustawodawczą przyznaną jej w związku z objęciem posady kanclerza.
I kanclerz Republik Zjednoczonych Prowincji, Marszałek WAR
Marszałek Parlamentu V kadencji
Ja tutaj nie mieszkam, ale chciałbym tylko powiedzieć, że nie wydaje mi się dobrym pomysłem oddawać prawo głosu świeżemu obywatelowi. Brat Joahim powinien zapoznać się trochę bardziej z kandydatami. No chyba, że znał ich już wcześniej, to inna sprawa.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.