07 Lip 2019, 00:56:58
Linia M4. Budowana dokładnie 3 miesiące w końcu doczekała się otwarcia. Na stacji "Browarnia" położonej w centrum Zwierzogrodu zebrali się ci, którzy mieli otworzyć całą linię oraz ci, którzy się do jej powstania przyczynili. W ładnym i równym rządku przy wejściu na poziom peronów stacji, obok pięknej, czerwonej wstęgi ustawili sie kolejno - Prezydent Metropolii Zwierzogrodzkiej Dariusz Maciążek, Prezydent Miasta Stołecznego Zwierzogród Katja Jamiens, Prezydent Federacji Nordackiej i członek Komitetu Założycielskiego RZP Kaspar Waksman oraz Dyrektor Budowy IV Linii Henryk Wespucci. Wszyscy byli pięknie ubrani, wylakierowane buty, garniturki, Pani Katja ubrana była w piękną, pomarańczową suknię, aby wpasować się w kolorystykę linii M4. Swoje przemówienie rozpoczął Kaspar Waksman:
[nofficial]Szanowni Mieszkańcy Metropolii,
Przybyli goście.
Nie będę ukrywał, że mieszkając w Zwierzogrodzie sam doświadczyłem tego, że transport w Naszej stolicy jest słabo rozwinięty. Jadąc do pracy musiałem przesiadać się dwukrotnie. A to autobusem linii 401 potem 500, a to dwoma tramwajami. Miałem już dość, dlatego potem korzystałem z taksówek. Patrząc jednak na wydarzenia, które aktualnie mają miejsce mogę jako dumny mieszkaniec Zwierzogrodu stwierdzić, że po prostu teraz jest lepiej. Z wielką dumą i radością patrzę i śledzę rozwój Miasta Stołecznego pod względem transportu i transportu publicznego. Korki to przeszłość tego miasta. Teraz bez problemu można z Lejcowic dojechać do Zalisia zaledwie jednym tramwajem! Kiedyś nie było to możliwe. Z tego miejsca pragnę podziękować Panu Henrykowi Wespucciemu, który podjął się tego trudu i zbudował nam IV linię metra w Zwierzogrodzie. Miejmy nadzieję, że w niedługim czasie uda nam się wybudować linię M3, która będzie uzupełnieniem do istniejących już linii.
Dziękuję.[/nofficial]
Następnie do mikrofonu podszedł Henryk Wespucci.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)