Ja bardzo doceniam wkład JKW Alfreda, niemniej jednak uważam, że tegorocznym patronem powinien zostać właśnie JKW Jan I , natomiast tak jak sam zainteresowany wskazał - najlepiej byłoby uczynić JKW Alfreda Fabiana patronem roku 2025.
Szanowni Państwo, trafiła do mnie argumentacja ze strony wnioskodawcy oraz w związku z faktem, że za takową sytuacją opowiedział się sam Król Senior postanawiam zmienić moje pierwotne zdanie i zagłosować za pierwotną propozycją JE Erika Ottona von Hohenburga. Dlatego też oddaję mój głos na opcję numer 1. Wobec powyższego prezentuję Państwu wyniki głosowania.
Cytat:GŁOSOWANIE NR 1 - W SPRAWIE WYBORU PATRONA ROKU 2024
1. Hans von Heintschel vel Grzegorz Zagrobelny (proponowany prze JE Erika Ottona von Hohenburga): 3 osoby, o łącznej sile 9 głosów (1+4+4= 9)
2. Alfred Fabian (proponowany przez JE Henryka Wespucciego):4 osoby, o łącznej sile 6 głosów (2+1+2+1=6)
Trybuna Ludowa wybrała Hansa von Heintschela vel Grzegorza Zagrobelnego na patrona roku 2024.
Wobec powyższego stwierdzam, że Trybuna Ludowa podjęła uchwałę w tej sprawie. Dziękuję Państwu bardzo serdecznie.