• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Postanowienie Królewskie w sprawie nadania ziem
A, niezależność ważna rzecz. Wielu jej chce.
August van Hagsen de la Sparasan
Nikt nie zabrania Amatorii dążenia do rozpadu Westlandu i nikt nie chce na siłę jej trzymać jako jej integralna część - tak na marginesie. Ale do póki w niej jest - tam gdzie jest Westland - jest SRW!

Istotą jest tradycja, nieprzerwana (moimi wysiłkami) od 2019 roku. I nic dziwnego, że August nie jest przywiązany do SRW jako SRW - skoro od wkroczenia wojsk do ZPViW w 2020 r. niechętnie bynajmniej wyraża swoją "Westlandzkość".
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ja rozumiem, że masz do mnie jakiś bliżej niesprecyzowany uraz, ale wciskać go do dyskusji, kiedy nie jest nawet na temat?
Poza tym mam wrażenie, że twoja wypowiedź jest sprzeczna. Najpierw mówisz, że nikt nie trzyma Amatorii w SRW jako integralną część, a potem sugerujesz, że jest to integralna część. Hm.
I oczywiście, wspaniały Novak podtrzymujący płomień tradycji (jest jakaś?) i ja jako kolaborant, sprzedawczyk, zdrajca. Nihil novi.
Ale nadal pytam: jak to się ma do dyskusji? Bo idziemy w dziwną stronę.
(30 Paż 2022, 16:46:09)Kamiljan de Harlin napisał(a): Voxland* dba o jakość map.
Ale tą Gwiazdkę Poprawności mogliście sobie darować. Królestwo Voxlandu też jest dobrze.
(30 Paż 2022, 23:37:17)Joahim von Ribertrop napisał(a): Królestwo Voxlandu też jest dobrze.
Tak, jest. Secesyjna Republika Westland również.

(30 Paż 2022, 22:15:50)AleksanderNovak napisał(a): Nikt nie zabrania Amatorii dążenia do rozpadu Westlandu i nikt nie chce na siłę jej trzymać jako jej integralna część
Nikt także nie poruszył tego tematu. Mógłbyś może, proszę bardzo ładnie, nie wylewać już żali na Augusta poza budynkiem sądu i zostawić oskarżenia na moment rozprawy?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
(31 Paż 2022, 00:43:56)Kamiljan de Harlin napisał(a):
(30 Paż 2022, 23:37:17)Joahim von Ribertrop napisał(a): Królestwo Voxlandu też jest dobrze.
Tak, jest. Secesyjna Republika Westland również.
A kto mówi że nie jest?
Ale żeby zrobić dyskusję ponieważ ktoś napisał Westland zamiast Secesyjna Republika Westland... podziwiam wrodzony insulijski talent do spamienia, muszę się jeszcze wiele nauczyć
(-) JKM Mikołaj III,
z Bożej łaski Król Winkulijczyków, Volkiańczyków, Santyjczyków, Burgiów, Szelenów, Górnego i Dolnego Nebtawii, Goruzji, Rostonii, Raghall Szwecilandii, Wielki Książę Siedmiogrodzki, Cherski, Alemański i Batawski Ramandzki, Trzygrodzki, Opiekun Nowej Hirshbergii, Nowoweerlandzki, saraceński, arcyksiążę osaczeski, Wielki Mistrz Zakonu Szymonnitów etc. etc.
To jest jednakowoż cecha wyłącznie insulijska. Tego się nie da nauczyć. Do tego trzeba zostać Insulijczykiem*.

*I teraz zanim się Novak albo ktoś spruje że czegoś takiego nie ma: jako naród rzeczywiście wybitnie ciężko mówić o jakichś mitycznych Insulijczykach (kto pamięta jeszcze napierdalankę o planowaną preambułę pierwszej monarchistycznej Konstytucji wspólnego państwa gdzie ja cisnąłem w narody a August w naród? Co śmieszne akurat Novak wtedy był skłonny wyrzec się swojego Republikanizmu i zostać Insulijczykiem XD). Ale jako, nazwijmy to, grupa społeczna wykazująca się określonymi patologiami? A można, jak najbardziej, jeszcze jak.
(30 Paż 2022, 23:33:05)August vHS napisał(a): Najpierw mówisz, że nikt nie trzyma Amatorii w SRW jako integralną część, a potem sugerujesz, że jest to integralna część. Hm.
Bo jest integralną częścią SRW do póki w niej jest. A jest. Jednocześnie Kolego Auguście wyście z Amatorią nie wyszli z SRW, a zachowujecie się jakbyście w nim już dawno nie byli! de iure Amatoria jest w SRW a de facto Wasza postawa i zachowanie w najmniejszym stopniu tego nie sugerują. Podpisaliśmy FR-Amatoria traktat, uchwaliliśmy konstytucję, tam po brzegi pisze o oddaniu się SRW, a Wy Kolego Auguście działacie odwrotnie. Zdecydujcie się w końcu, bo jedyne co robicie to blokowanie moich działań na rzecz rozwoju SRW, tak jak to było w przypadku ustawy o nowelizacji prawa. A to bardzo frustruje mnie i to żadnym sekretem nie jest. Sami nic w Kongresie nie robicie, a jak ktoś robi to jesteście zawsze na nie! Ja sam już zniechęciłem się tym wszystkim dlatego jak wszyscy widzą w Kongresie SRW nic się nie dzieje, ciekawe dlaczego...
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Republistan też jakoś nie mówi co chwila o SRW. Poza tym nikt nie powiedział, że Amatoria nie przynależy do SRW, a nie krzyczenie "Amatoria jeeeee eserwu!!!!!11111223333" nie oznacza, że - jak zdajesz się sugerować - Amatoria chce zniszczyć SRW. Poza tym nie przypominam sobie aby w traktacie czy konstytucji było coś o "oddaniu się SRW". Blokowanie działań? Gdzie tam. Żadnych sprzeciwów z mojej strony nie było, aż do ostatniej afery o święta narodowe. Poza tym na tym polega demokracja - można mieć różne zdania i nikt nie powinien nikogo represjonować za odmienność poglądów. W Kongresie nic się nie dzieje. Owszem, tu pierwszy raz się zgodzę. Chcę w przyszłości wrzucić tam nowy projekt ustawy, ale nie mam nieograniczonej ilości czasu, więc chwilę to może zająć.
Jeszcze osobiste pytanie: dlaczego jedynie, gdy się na mnie wkurzysz, to staję się dla ciebie z Augusta "panem Augustem", "kolegą Augustem"? Od dawna mnie to zastanawiało.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości