Chciałbym zapytać Was, Westlandczyków czy ktoś potrafi mi przybliżyć dokładniej jak sprawa się ma południowych części Waszych ziem?
Chodzi mi o to, że nie znam terenów, a jako, że zostałem freutreggerem Gordestadt w Muratyce, który sąsiaduje z Waszymi ziemiami chciałbym nawiązać właśnie do sąsiedzkich klimatów.
Południowa część Westlandu jest podzielona między Republistan oraz Amatorię, która zajmuje większą część granicy. Jest też Winkulia Taskaska, czyli jakby "nasza mała, własna Winkulia", ale wiele się tam nie dzieje. Natomiast klimat to sprawa złożona - zależy od rejonu. O ile za quasi - bałkańskim Republistanem w tej kwestii nie nadążam, o tyle jako sagan i zwierzchnik wszystkich Amatorów mogę powiedzieć bardzo wiele o Krainie Ludu, jaką jest Amatoria. Zrobię jednak coś ponad to, bowiem serdecznie zapraszam Szanownego Freuteggera do złozenia wizyty w Saganacie Amatorskim, bowiem jest łatwiej jest zgłębiać kulturę sąsiada, gdy jest się tam osobiście, a nadto możnaby omówić ewentualną współpracę.
August van Hagsen de la Sparasan
Poza tym jest jeszcze Taskas. Tereny zachodnie Reoublistanu są gęsto zalesione lasami i górzyste w południowej części przy granicy z Muratyką a północne są bardziej ciepłe, coś jak Słowacja albo Słowenia. Północ przypomina klimat Węgier a Taskas to step
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(10 Paż 2022, 14:30:10)AleksanderNovak napisał(a): Poza tym jest jeszcze Taskas. Tereny zachodnie Reoublistanu są gęsto zalesione lasami i górzyste w południowej części przy granicy z Muratyką a północne są bardziej ciepłe, coś jak Słowacja albo Słowenia. Północ przypomina klimat Węgier a Taskas to step Ekhem... Chyba chodziło o klimat narracyjny, towarzyszu Novak.
August van Hagsen de la Sparasan
Czy przypadkiem Girdestandt nie graniczy od południowego-wschodu z Winkulią? Jeżeli tak, to dodam od siebie, że region ten graniczy z dawnym Siyah rządzonym przez Fazila Emrego (klimat imperium osmańskiego ze wspaniałego stulecia) a poza tym w części rządzonego przez Pana regionu, dawniej (bo na krótko w 2018 r.) ulokowałem zalążek państwa osaczeskiego w tym święte miasta Osacyzmu. Mogę też w wolnej chwili poszukać dawnych regionów historycznych jakie leżały na tym obszarze jeszcze wcześniej i popodsyłać linki.
Westland podzielony jest raczej na osi wschód-zachód, nie północ-południe, dlatego na południu kraju znajdują się wszystkie bardzo zróżnicowane regiony, za wyjątkiem dystryktu centralnego.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
(10 Paż 2022, 10:48:58)Heinz-Werner Grüner napisał(a): że zostałem freutreggerem Gordestadt w Muratyce A nie Gredensburga?
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki
"Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki
(13 Paż 2022, 12:17:15)Waksman napisał(a): (10 Paż 2022, 10:48:58)Heinz-Werner Grüner napisał(a): że zostałem freutreggerem Gordestadt w Muratyce A nie Gredensburga? 
Ale wtopa.  Wpatrywałem się chyba za długo w mapkę, już po "wygaszeniu" Gredensburga i ten Gordestadt mi tak pozostał w głowie.
Dzięki!
14 Paż 2022, 15:16:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14 Paż 2022, 15:17:36 przez Kamiljan de Harlin.)
No to Gredensburg graniczy z: - Taskasem w klimatach rdzennej ludności Ameryki,
- Winkulią
- południowym Republistanem inspirowanym Bałkanami,
- oraz skrawkiem Amatorii (której przedstawiciel, August, proponuje Waszej Ekscelencji spotkanie).
W dodatku Wasz Freut znajduje się na dawnych ziemiach Osaczeska, o którym mówił JE Erik Otton.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
|