• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Insulijska Zjednolicona Marynarka Wojenna
Wpadłem na pomysł by połączyć dowództwo MW Doctriny, SRW i VAL-F. Potrzebujemy baz marynarki w Voxlandzie, Marsylii, Sambanie i Doctrinie z czego post-voxlandzkie z czasów jeszcze Ardemii na pewno są i w Doctrinie też, bo mają tam flotę. Właściwie to nie wiadomo czy w Marsylii nie ma bazy marynarki, bo wkońcu nie dawno to jeszcze były tereny Voxlandu. Ale chyba Joahim nie wymyślał nigdy gdzie są takowe bazy.

Będzie to takie konfederacyjne dowództwo służące zjednoliceniu działań, manewrów itd. itp. w ramach Cesarstwa Insulii. MW poszczególnych prowincji zostaną w całości zachowane. 

Wymyśliłem nazwę dla tego projektu: Insulijska Zjednolicona Marynarka Wojenna. Okręty będą miały banderę prowincji z której pochodzi + banderę Cesarstwa Insulii.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jestem w pełni za. To świetny sposób na centralizację kraju z minimalnymi stratami przywilejów przez prowincje.
Powinniśmy skleić jakąś ustawę o siłach zbrojnych. A w niej zapisać, że pomimo tego, iż prowincje mają prawo posiadać własne wojska, to mają obowiązek być posłuszne wobec rozkazów płynących od władz centralnych.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości