Wprowadziłbym kilka poprawek, ażeby uniknąć nieporozumień. Choćby w pierwszym zdaniu "nad ziemią Marsylii" zmieniłbym na bardziej szczegółowe "nad ziemiami Księstwa Marsylii" jak brzmiała voxlandzka nazwa obszaru. Ponadto "wyspa Vox" to zasadniczo Voxima.
August van Hagsen de la Sparasan
17 Wrz 2022, 16:32:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17 Wrz 2022, 18:00:15 przez AleksanderNovak.)
Cytat:
Uchwała Wielkiego Kongresu Stanów zd. 17 września 2022 r.,
sporządzona w mieście Los Alexos,
w sprawie ustanowienia zwierzchnictwa Sanagatu Amatorii nad Marsylią.
Wielki Kongres Stanów uznaje zwierzchnictwo Saganatu Amatorii nad ziemiami Księstwa Marsylii na wyspie Voxima i tym samym uznaje je za swoje ziemie. Saganacie Amatorii w Księstwie Marsylii przysługują wszystkie prawa zwyczajowe jakie posiada stan SRW a na mapach widnieje jako jej terytorium. Władze i służby SRW mają obowiązek zapewnić bezpieczeństwo i trwałość tego zwierzchnictwa.
Niech żyje Amatorskie zwierzchnictwo w Marsylii! Niech żyje SRW w Marsylii!
Kongres SRW
Możemy przejść do głosowania?
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Poprawiłem z tym "za" a to z Saganatem to zostawiam Augustowi.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
W istocie, Saganat Amatorski odmienia się jako "Saganatowi Amatorskiemu". Sam niestety nie spostrzegłem tego drobnego błędu gramatycznego.
Jeśli nikt nie ma zastrzeżeń, to proponuję przejść do głosowania.
Ja z góry mówię, że jestem za poprawionym tekstem.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
popieram poprawkę od Kamiljana