• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziennikarstwo w Insulii
Mamy w kraju dużo gazet, newsów i chętnych do pisania dziennikarzy. Myślałem więc, aby połączyć nasze siły i skleić różne pakiety newsów w jeden aperiodyk otoczony super oprawą graficzną. Oczywiście dalej będzie można pisać samemu teksty, ale nie będą tak efekciarskie jak ładnie sformatowany pdf z obrazkami, kolumnami i layoutem. Co sądzą o tym inni? W szczególności @August vHS oraz @Joahim von Ribertrop ?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
O ale super popieram
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Można to nawet posłać dalej w świat jak oprawimy to w ładną szatę graficzną. Byndziemy rozpoznawani międzynarodowo.
Ja mogę koregować błędy w tekstach i projektować układ gazety.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Ja już kilkukrotnie sugerowałem, że połączenie Zrzędnika i Kuriera wyszłoby na dobre, ale w tej kwestii wszystko zależy od imć redaktora Kuriera, bowiem chęci ze strony Zrzędnika są.
August van Hagsen de la Sparasan
Możemy też pewnie połączyć to z gazetami winkulijskimi i volkiańskimi jeżeli chcecie.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Kurier wyraża zainteresowanie idaeą i składa samokrytykę publiczną mającą na celu samoprzymuszenie do pracy, bo to już Wpół Do Faktów a my wciąż nie zabraliśmy się za lekcje.
(08 Wrz 2022, 19:30:33)Adam Aleksander II napisał(a): Możemy też pewnie połączyć to z gazetami winkulijskimi i volkiańskimi jeżeli chcecie.
Ja bym to najpierw wypróbował w małej skali, a potem możemy się zabrać za ekspansję tego koncernu mediowego.
A zatem chyba pora na dwa wielkie pytania:

Jaka nazwa?
Kto obsadza stołek redaktora naczelnego?
Myślę, że zamiast prezesa takim koncernem medialnym powinni kolektywnie zarządzać wszyscy pracownicy. Po prostu decydujmy o wszystkim demokratycznie.
(08 Wrz 2022, 19:30:33)Adam Aleksander II napisał(a): Możemy też pewnie połączyć to z gazetami winkulijskimi i volkiańskimi jeżeli chcecie.
Ze swojej strony w pełni popieram i aprobuję. Im nas więcej, tym lepiej.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości